У Запоріжжі ліквідують стихійні звалища сміття

27.03.2018 13:00

В обласному центрі триває робота з ліквідації несанкціонованих звалищ. Проблема, яка накопичувалася разом зі сміттям десятиліттями, планомірно вирішується. На ліквідацію сміттєзвалищ та вивезення тисяч тон сміття спрямовуються значні кошти, які могли бути використані для розвитку міста. Тому паралельно ведеться і профілактична робота з населенням, щоб люди свідомо підходили до питання утилізації сміття і не викидали його там, де не слід. Сьогодні була очищена ще одна територія в Заводському районі.

Сьогодні в Заводському районі працює спецтехніка підрядної організації - прибирає стихійне звалище сміття, що утворилася в приватному секторі на перетині вулиць Гончара та Марганцевої. Роботи чимало - жителі району сюди скидали гілки дерев, цілі пакети зі сміттям. Всього в цьому році на ліквідацію подібних сміттєвих звалищ в районі передбачено близько 680 тис. грн. Визначено проблемні об'єкти. Планується ліквідувати близько 10 звалищ, вивезти 1,5 тис. т сміття.

- Робота з ліквідації стихійних звалищ триває. Минулого року були прибрані більше 30 звалищ. Вивезено 3800 т сміття. Переважно це території, прилеглі до приватного сектору, посадок. Також ведеться робота з головами квартальних комітетів, щоб жителі приватного сектору укладали договори на вивезення сміття. В районі компанія «Умвельт-Запоріжжя» здійснює вивіз сміття за графіком - щовівторка-четверга. Решта – це вже свідомість і відповідальність городян, - зазначив заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Юрій Кулак.

Також в районній адміністрації нагадують, що бажаючим викинути сміття в невстановленому для цього місці доведеться заплатити штраф. Для фізичних осіб він становить від 340 до 1300 грн.