Систему диспетчеризації ліфтів модернізують

28.03.2018 16:54

В ході сесії міської ради депутати підтримали зміни, що стосуються напрямку роботи муніципальної служби з технічного обслуговування систем диспетчеризації ліфтів. Зокрема будуть модернізовані відповідні системи в 167 ліфтах запорізьких багатоповерхівок.

Робота муніципальної служби з технічного обслуговування систем диспетчеризації ліфтів – це, перш за все, безпека городян. Служба диспетчеризації дозволяє оперативно і цілодобово реагувати на проблеми, що виникають з кожним ліфтом. Але для цього система повинна справно працювати. Однак на сьогодні диспетчерський зв'язок може бути недоступним в підйомниках, тому що нерідко трапляються випадки крадіжок кабелів. Крім того, виникла необхідність в модернізації системи. А саме замість дротового зв'язку буде встановлена бездротова типу GSM.

Планується таким чином модернізувати систему диспетчеризації 167 ліфтів. На ці цілі спрямовано близько 2,5 млн грн.

Крім того, сучасні технології дозволять значно скоротити витрати по забезпеченню диспетчеризації ліфтів. За даними експертів стара система могла охоплювати 4-10 ліфтів, сучасна – близько 300 підйомників. З огляду на це, планується, що кошти спрямовані на модернізацію систем диспетчеризації ліфтів, можуть окупитися протягом року.

Фінансування передбачено за рахунок перерозподілу витрат на утримання муніципальної служби з технічного обслуговування систем диспетчеризації ліфтів у складі КП «Центр управління інформаційними технологіями». Дані зміни в ході сьогоднішньої сесії міської ради підтримали депутати.