В рамках конкурсу, оголошеного Володимиром Буряком, в Заводському районі підприємці планують встановити велопарковку

27.03.2018 17:28

У Запоріжжі триває проведення конкурсу серед підприємців на краще утримання прилеглої території, оголошеного міським головою Володимиром Буряком. Такий конкурс організований у нашому місті вперше.

Серед учасників і підприємці Заводського району. Про проведення конкурсу в районі розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Андрій Баєв.

- Заводський район включився в проведення конкурсу, оголошеного міським головою Володимиром Буряком. Працюємо, щоб пояснити малому і середньому бізнесу, що це за конкурс, навіщо він потрібен. На мою думку, важливо донести, що це не просто змагання, а спосіб залучити підприємців до участі у благоустрої району. Комунальні служби виконують свою роботу, показуючи приклад, але бізнес може зробити свій внесок, - зазначив Андрій Баєв.

У Заводському районі вже провели зустрічі з десятками підприємців для того, щоб проінформувати їх про конкурс. Перші заявки вже надійшли. За словами голови району, підприємці самі зацікавлені у благоустрої своїх об'єктів і прилеглої територій.

- Якщо кафе, магазин приведені в порядок, поруч висаджені квіти, прибрано, то це привертає додаткових відвідувачів. А значить, сприяє розвитку бізнесу, - упевнений Андрій Баєв.

За словами голови районної адміністрації, подача заявок триває. У Заводському районі багато підприємців пропонують продовжити терміни проведення конкурсу, оскільки до останнього часу погода не сприяла виконанню робіт з благоустрою території.

Підприємці розповідають про ті проекти, які вони планують реалізувати в рамках конкурсу. Один із прикладів - магазин, розташований на одній з вулиць приватного сектора. Раніше власники висадили біля магазину дерева, регулярно висаджують квіти і прибирають.

- Плануємо встановити біля магазину невелику велопарковку, тому що багато хто в приватному секторі використовує велосипеди. В майбутньому збираємося встановити дитячий майданчик, оскільки в прилеглих кварталах проживає багато дітей, - розповіла власник магазину Любов Ігоніна.

Долучилися до конкурсу в Заводському районі і кілька кафе. У планах власників одного з кафе не тільки приведення в порядок прилеглої території, а й встановлення дитячого майданчика. Поряд з іншим кафе замінять плитку, приведуть в порядок фасад після зими, завезуть квіти у вазонах для прикрашення літнього майданчика тощо.

Переможців визначить спеціальна комісія. Серед головних критеріїв не тільки утримання, а й благоустрій прилеглої території, зовнішній вигляд об'єктів, вивісок, вітрин, наявність урн, санітарний стан території та таке інше.

Нагадаємо, міський голова Володимир Буряк підписав розпорядження від 21.02.2018 №58р «Про затвердження Положення про міський конкурс на краще утримання прилеглої території та об'єкту ведення господарської діяльності». Затверджено склад комісії з організації та проведення конкурсу, яку очолив Володимир Буряк. До її складу увійшли голови районних адміністрацій, а також керівники департаменту архітектури та містобудування міської ради, інспекції з благоустрою міської ради.

Конкурс проходить з 1 березня по 27 квітня. Його організаторами є районні адміністрації Запорізької міської ради. Взяти участь в конкурсі мають право будь-які суб'єкти господарської діяльності всіх форм власності, розміщені на території Запоріжжя, які до 20 квітня направлять на електронну або поштову адресу відповідної районної адміністрації заяву про участь з необхідними додатками.

З Положенням про конкурс, умовами участі в ньому, переліком необхідних документів можна ознайомитися на офіційному сайті Запорізької міської ради в розділі «Документи» (http://zp.gov.ua/uk/documents/item/27008). Також на сайті міститься інформація про поштові та електронні адреси районних адміністрацій (http://zp.gov.ua/uk/page/rajony).