Міський бюджет допоможе запоріжцям у ремонті житлового фонду

28.03.2018 14:36

У грудні 2017 року, під час прийняття бюджету міста на 2018 рік, у Запоріжжі вперше були передбачені кошти на співфінансування ремонту житлового фонду - 50 мільйонів гривень.

Міський голова Володимир Буряк доручив розробити порядок співфінансування ремонтів. Цим займалася робоча група, створена згідно з розпорядженням міського голови. Очолив групу заступник міського голови Олексій Бородай.

- Сьогодні на сесію виноситься розроблений порядок співфінансування ремонтів. Це документ, який окреслює основні принципи виділення коштів та участі у процесі власників житла, - зазначив Володимир Буряк.

Тисячі запоріжців вже взяли відповідальність за долю своїх будинків, організувавши ОСББ, ЖБК. Але стан житлового фонду, яким тепер володіють мешканці будинків, сьогодні залишає бажати кращого. Самотужки ОСББ виконати такі ремонти не зможуть. Тому місто виступатиме учасником співфінансування таких ремонтів.

Міський голова висловив думку, що це унікальний досвід для міста та тих, хто буде задіяний у процесі. Він стане стимулом для мешканців, які хочуть брати участь в управлінні, утриманні та модернізації своїх будинків.

Відзначимо, більшість коштів на ремонт виділятимуться з міського бюджету. Мешканці фінансуватимуть від 5% до 25% робіт, у залежності від поверховості будинків. Планується, що у рамках програми співфінансування кошти направлятимуть на ремонти покрівель та інженерних мереж.