У Запоріжжі робоча група продовжує перевірки технічного та санітарного стану міського транспорту

14.07.2017 15:48

У квітні 2017 року Запоріжжя була створена робоча група, яка перевіряє технічний і санітарний стан міського транспорту. Рейди проходять два рази на тиждень перед виходом автобуса на маршрут і на кінцевих зупинках. Перевірки проводить фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міськради спільно з представниками управління «Укртрансінспенкціі» в Запорізькій області та відділу технічного контролю превентивної служби управління Національної поліції.

Як повідомляє управління транспорту та зв'язку Запорізької міської ради, за час проведення перевірок на маршрутах загального користування був складений 41 акт про порушення технічного стану транспортних засобів, порушення договірних умов перевезення пасажирів. Співробітники відділу технічного контролю превентивної служби управління Національної поліції виписали близько 20 адміністративних протоколів.

Серед основних порушень, виявлених в ході перевірок - вогнегасники з простроченим терміном використання, незадовільний стан кріплень сидінь, несправне гальмо, непрацюючі аварійні виходи, недотримання санітарних норм і інші порушення. За результатами складених актів перевізникам відправлені вимоги на усунення виявлених порушень. Рейди з перевірки технічного та санітарного стану транспорту тривають.