У Запоріжжі працюють над підвищенням ефективності боротьби зі стихійними звалищами

29.03.2018 15:30

В обласному центрі триває системна робота з ліквідації стихійних звалищ сміття. У всіх районах міста визначаються проблемні об'єкти, згідно з графіком ведеться прибирання і вивезення сміття з цих територій. 

Сьогодні у міській раді відбулося засідання постійно діючої міської комісії з питань поводження з безхазяйними відходами під головуванням заступника міського голови Валерія Еделева. У складі комісії представники Громадської ради, керівники районних адміністрацій, управлінь та департаментів міської ради, відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства міського управління Головного управління Госпродпотребслужби в Запорізькій області та інших відповідальних служб.

В ході засідання вирішувалися організаційні питання. Зокрема, в найкоротші терміни (до 5 квітня) будуть оновлені склади районних комісій. Їх завдання - ретельний контроль за ліквідацією стихійних звалищ.  Також перед відповідальними структурами поставлені завдання щодо попередження і недопущення виникнення нових несанкціонованих звалищ сміття.

Контроль за санітарним станом міста, дотриманням Правил благоустрою буде посилений. Особливо у період весняного "генерального прибирання" Запоріжжя.