У Запоріжжі активісти розглядали питання участі в «Громадському бюджеті 2018»

30.03.2018 09:30

У Запоріжжі відбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Запорізької міської ради. Одне з основних питань порядку денного - інформація про «Громадський бюджет на 2018 рік.

Як розповіла голова Громадської ради Катерина Акула, вже з 1 травня починається подача проектів на участь у «Громадському бюджеті - 2018». Всі бажаючі запорожці подати свій проект зможуть протягом місяця, до 31 травня. Проголосувати за той чи інший проект запорожці зможуть з 1 по 30 вересня. І вже в середині жовтня члени координаційної ради шляхом підрахунку голосів визначать переможців.

Це питання було винесено на розгляд Громадської ради з метою інформування її членів, які є представниками громадських організацій, про можливості реалізувати свій проект.

- Ми розглядаємо це питання для того, щоб громадська організація в особі свого представника, змогла подати цікавий, класний проект. Я сподіваюсь, що це допоможе розширити теми проектів. Члени Громадської ради - представники громадянського суспільства, і хто, як не вони, повинні показати приклад як в подачі проектів, так і в їх змістовності. Ми всі жителі цього міста і члени територіальної громади, і перш, ніж говорити, що хтось робить погано, потрібно почати робити самим, - зазначила Катерина Акула.

У цьому році на реалізацію проектів «Громадського бюджету» в міському бюджеті передбачено 10 млн грн. Малі проекти можуть отримати фінансування до 300 тис грн, великі проекти - до 1 млн грн. Проекти повинні підтримати члени територіальної громади. За великі проекти необхідно зібрати 300, за малі - 200 підписів запорожців. Як і в попередні роки, теми проектів практично не обмежені, вони можуть стосуватися будь-яких сфер соціально-економічного розвитку міста.