У Запоріжжі активно готуються до проведення «Еко Форуму-2018»

30.03.2018 14:00

Сьогодні в Запорізькій міській раді відбулося засідання організаційного комітету з питань проведення 2-го спеціалізованого міжнародного Запорізького екологічного форуму «Еко Форум-2018». Відкриття екологічного форуму відбудеться 30 травня.

Засідання провів голова організаційного комітету, заступник міського голови Валерій Еделєв.

В ході роботи організаційного комітету були затверджені концепція, план підготовки і проведення, а також план підготовки роботи секцій екологічного форуму. Також обговорювалися питання участі в «Еко-форумі-2018» запорізьких, українських та міжнародних підприємств і організацій.

- Якщо в першому «Еко Форумі» брали участь здебільшого підприємства Запоріжжя, то зараз кількість учасників значно розширена. У ньому візьмуть участь чимало підприємств регіону, вже підключилася велика кількість громад Запорізької області. Активно будуть представлені підприємства Бердянська, Енергодару, Мелітополя, - зазначив Валерій Еделєв.

В «Еко Форумі» візьмуть участь промислові та комунальні підприємства міста і області, а також вищі навчальні заклади.

Запрошення взяти участь в «Еко Форумі» було розіслано 300 українським підприємствам і сотні іноземних організацій, які мають відношення до природоохоронної діяльності, в 31 країну світу.

Спектр тем, які буде охоплювати «Еко Форум», досить широкий. Серед них - реформування системи управління природоохоронною діяльностю та державного природоохоронного нагляду, охорона повітряного басейну, технології та обладнання захисту атмосферного повітря від викидів забруднюючих речовин, охорона водних ресурсів, технології та обладнання з очищення стічних вод, система контролю і моніторингу стану навколишнього середовища, переробка промислових і побутових відходів, використання вторинної сировини, боротьба з карантинними рослинами, енергозбереження.

У другий день проведення форуму відбудеться Міжнародна конференція, присвячена темі ботанічного саду.