У Запоріжжі ремонтують проїжджу частину греблі ДніпроГЕС

30.03.2018 15:50

Гребля ДніпроГЕС, включаючи автодорогу, знаходиться у власності "Укргідроенерго". Після зими дорога стала майже непридатною для проїзду. Наприкінці лютого підприємство за допомогою спецтехніки КП «ЕЛУАШ» - фрези асфальтобетону - приступило до ямкового ремонту. Однак погода внесла свої корективи, після чергових морозів і снігу ситуація ще більше ускладнилася. Проблема вимагала невідкладного вирішення, обсяги робіт значно зросли. Міський голова Володимир Буряк поставив завдання, щоб після настання сприятливої погоди КП "ЕЛУАШ" оперативно розпочало роботи.

Керівництво міста та "Укргідроенерго" досягли домовленості у питанні ремонту дороги на греблі ДніпроГЕС. Спільними зусиллями приступили до ремонту стратегічно важливого об'єкта. Працюють фахівці, спецтехніка КП «ЕЛУАШ» та ДніпроГЕСу.

- На прохання міського голови Володимира Буряка асфальтні заводи запустилися у роботу на тиждень раніше. Також він проконтролював роботу по підписанню договору щодо ремонту. Силами «ЕЛУАШ» приводяться у порядок великі ділянки. Укладено договір на 600 тис. грн. Оплачує роботи «Укргідроенерго». Відпрацьовано механізм, рух автотранспорту не перекривається, - розповів начальник КП «ЕЛУАШ» Дмитро Пархоменко.

Близько 1600 кв. м на аварійних ділянках відремонтують «елуашівці», ще 500 кв. приведуть у порядок «дніпрогесівці».

- Прийнято рішення містом і з фінансуванням ДніпроГЕС терміново провести ямковий ремонт. У лютому виконувалися роботи за допомогою рециклера асфальтобетону, так як асфальтні заводи ще не працюють в цей період. Зараз за участю міста запущені до роботи заводи. «ЕЛУАШ» виконує об'ємні роботи з усунення ям, ми дрібніший ямковий ремонт. Через велику інтенсивність руху з ранку починаємо роботи з лівобережної частини, потім після 12 години, коли потік автотранспорту з Правого берега трохи спадає, переходимо на правобережну, - зазначив начальник автодорожнього переїзду Дніпровської ГЕС Олександр Алексунін.

Ремонтні роботи на греблі тривають другий день. Спецтехніка та робітники КП «ЕЛУАШ»  працюють і вночі- фрезерують пошкоджені ділянки дорожнього покриття, готують їх до асфальтування. З 10 ранку приступають до укладання асфальтобетону. Роботи планують завершити в найкоротші терміни.