З початку року центри надання адміністративних послуг Запоріжжя прийняли 20 тисяч відвідувачів

03.04.2018 12:00

Ювілейний, 20-ти тисячний, відвідувач отримав послугу в Комунарскій філії Центру надання адміністративних послуг.

В обласному центрі ведеться цілеспрямована робота щодо поліпшення якості надання адміністративних послуг, їх доступності, оперативності отримання. Важливим завданням є впровадження в повній мірі системи «єдиного вікна». З цією метою і створено Центр надання адміністративних послуг та його філії в районах міста. Послуги, що надаються, затребувані, це підтверджує велика кількість звернень до центрів, яка з кожним роком зростає. З початку року фахівці вже прийняли 20 тисяч відвідувачів.

На сьогодні у Запоріжжі філії Центру надання адміністративних послуг функціонують у п'яти районах міста – Заводському, Вознесенівському, Дніпровському (охоплено Хортицький район), Комунарському, Олександрівському (охоплено Шевченківський район). На черзі відкриття філії у Шевченківському районі.

З початку роботи перших центрів надавалося 47 видів послуг. На сьогодні їх перелік значно розширився і включає 136 видів. Як поінформував директор департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва міської ради Володимир Жуков, найближчим часом городянам будуть доступні ще кілька нових видів послуг.

- Робота центрів надання адмінпослуг затребувана. Це підтверджують і цифри статистики. За підсумками 2016 року послугами центрів скористалися понад 24 тис. людей. У 2017 році кількість відвідувачів зросла в три рази і склала більше 61 тис. Тільки за три місяці поточного року фахівці надали послуги 20 тис. запоріжцям. У числі найбільш затребуваних послуги з оформлення прав на нерухоме майно (будівлі, земельні ділянки), дозволу на розміщення реклами у місті, також реєстрація фізичних та юридичних осіб. Нерідко городяни приходять, щоб замінити фотографію у паспорті громадянина України по досягненню 25 та 45 років, - зазначив Володимир Жуков.

20ти тисячний відвідувач на днях звернувся за послугою у філію ЦНАП по Комунарському району. Необхідний документ був оформлений, а також фахівці привітали ювілейного відвідувача, презентувавши йому маленький подарунок.

Також в департаменті нагадують, що для зручності городян функціонує система «електронна черга». Можливо попередньо записатися на прийом в будь-яку філію, не виходячи з дому через систему Інтернет, зайшовши на офіційний сайт центру надання адмінпослуг Запоріжжя http://cnapzmr.gov.ua/.