У Запоріжжі триває генеральне весняне прибирання доріг і тротуарів

04.04.2018 14:31

Запорізькі дорожники прибирають місто після зими. Спецтехніка, робочі КП «ЕЛУАШ» упорядковують дороги – проїжджу частину, вздовж бордюрів, закріплені ділянки тротуарів, зупинкові комплекси. Обсяги робіт великі, необхідно прибрати сміття і відсів, яким посипалися території в зимову негоду. Одна з бригад сьогодні працює на ділянці по бульвару Шевченка.

В місті ведуться масштабні роботи з прибирання територій після зими. Спецтехніка і робочі КП «ЕЛУАШ» задіяні на дорогах, закріпленних ділянках тротуарів та зупинкових комплексів. Щодня у кожному районі на прибирання виходять близько 15 шляховиків, також по місту працює 6 одиниць вакуумних підмітально-прибиральних машин "Джонстон", "Бродвей" та 3 тротуарних пилососа.

Робочий день «елуашівців» починається з 6 ранку.

- Зараз у нас гаряча пора прибирання. Робота важка. Прагнемо, щоб місто було чистим і красивим. Виходимо і по суботах. Минулої суботи прибирали проспект Соборний, вулиці Лермонтова, Перемоги. Намагаємося прибирати закріплені зупинки, поки городяни ще збираються на роботу, - розповіла працівник ДЕУ №2 КП «ЕЛУАШ» Вікторія Ткаченко.

Сьогодні у Вознесенівському районі бригада шляховиків приводить у порядок бульвар Шевченка. Робочі підмітають і збирають сміття, відсів до куп, спецтехніка вивозить їх на полігон ТПВ. "Джонстон" прибирає дороги вздовж бордюрів.

- За зимовий період обслуговування доріг, закріплених територій тротуарів та зупиночних комплексів було висипано близько 20 тис. т відсіву. Міський голова Володимир Буряк поставив першочергове завдання: до 20 квітня максимально навести чистоту і порядок у місті. Ведеться інтенсивне прибирання. Щодня вивозимо до 200 т відсіву. Однак для повторного використання він не придатний, так як вже упереміш з брудом, гілками та побутовим сміттям. Також Бродвей за день може близько 60 т відсіву прибрати з доріг. Сьогодні-завтра запустимо в роботу поливомийні машини, які будуть підбивати відсів під бордюр і знепилювати дороги, - проінформувала заступник начальника КП «ЕЛУАШ» Тетяна Шинкевич.

Роботи тривають.