У Запоріжжі відкрився Перший бізнес Хаб

04.04.2018 13:30

Сьогодні у ЗОСППР "Потенціал"відбулось урочисте відкриття унікального проекту «Перший бізнес Хаб на Запоріжжі». Це спільний пілотний проект Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», Запорізької обласної федерації роботодавців і Запорізького обласного центру зайнятості.

Від міської влади організаторів та учасників проекту привітав директор департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Володимир Жуков. Він відзначив важливість відкриття бізнес Хабу.

- Крок за кроком у Запоріжжі ми рухаємось до створення сучасної інфраструктури, пов’язаної з підтримкою та розвитком малого та середнього підприємництва. Ми розуміємо наскільки це важливо. Загалом до зведеного бюджету міста Запоріжжя мале і середнє підприємництво перераховує близько трьох млрд. грн, це 50% від загальної суми податків, сплаченої всіма підприємствами міста. Цей проект повністю відповідає одній із стратегічних цілей, яка визначена в міській програмі розвитку і підтримки малого і середнього підприємництва. Інфраструктура, яка створюється, вона зорієнтована для різних груп підприємців. Пілотний проект починається із найбільш вразливої категорії мешканців – це безробітні. Це дуже корисно для початківців, тут можна отримати відповідний рівень знань, визначитись із тим напрямком підприємницької діяльності, який до душі і який забезпечить отримання доходу, - відзначив Володимир Жуков.

«Перший бізнес Хаб на Запоріжжі» має на меті допомогти бізнесменам-початківцям у виявленні нахилів та здібностей, індивідуальних вподобань до ведення бізнесу, навчитися писати гранти під бізнес-проекти, створювати власні.

Учасникам цього проекту буде надана безоплатна можливість з боку роботодавців, служби зайнятості, юристів сформувати власні бізнес-ідеї та успішно їх реалізувати. Перш за все, цим зможуть скористатися безробітні, що отримують державну грошову допомогу на відкриття власного бізнесу.