У Запоріжжі проводиться моніторинг процесу укладення колективних договорів на підприємствах

04.04.2018 17:35

З початку 2018 року в Запоріжжя розпочалася колективно-договірна кампанія, спрямована на ініціювання трудовими колективами та керівниками підприємств укладання колективних договорів на новий строк та внесення змін в діючі колективні договори.

З метою дотримання Закону України «Про колективні договори і угоди» в Запоріжжі проводиться моніторинг укладення та виконання колективних договорів на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності, які використовують найману працю працівників.

Фахівці управління з питань праці Запорізької міської ради постійно і тісно співпрацюють з підприємствами різних форм власності та надають консультативно-методичну допомогу згідно з чинним законодавством, в тому числі стосовно соціально-трудових відносин, належних умов праці, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Станом на 1 квітня цього року проведено 6 зустрічей за участю фахівців управління з питань праці Запорізької міської ради з представниками трудових колективів та профспілками щодо укладення колективних договорів. Всього в місті 2192 суб’єктів господарювання, на яких діють колективні договори.

З початку 2018 року в місті Запоріжжі укладено і зареєстровано 57 колективних договорів, 41 зміна та доповнення до колективних договорів.

Вперше уклали колективний договір у 2018 році 4 підприємства.

Серед зареєстрованих колективних договорів 13 мають рекомендації щодо приведення окремих положень до вимог чинного законодавства.