Дитячі стоматологи Запоріжжя вчать дошкільнят правильно доглядати за зубами

05.04.2018 13:05

Дошкільнята Запоріжжя відсвяткували Всесвітній день здоров’я із стоматологами ЗОЗ «Дитяча стоматологічна поліклініка». На базі медичного закладу вони влаштували невеличкий концерт. Вихованці ДНЗ №45 «Ліхтарик» підготували лікарям вірші і танці, а стоматологи показали дітям театралізовану сцену, в якій пояснили, якої шкоди завдає зубам солодке.

Сьогоднішній захід завершує щорічний проект гігієнічного виховання дітей «Здорова усмішка – здорова України», що організували департаменти охорони здоров’я Запорізької міської ради і освіти та науки Запорізької міської ради. Протягом 2017-2018 років дитячі стоматологи міської лікарні завітали у кожний дошкільний навчальний заклад міста, де провели уроки стоматологічної гігієни серед дітей 5-6 років.

– Ми приділяємо велику увагу боротьбі із захворюваннями порожнини рота. В середньому більше 100 малюків в день отримують допомогу у наших дитячих стоматологів. Але найголовнішою метою є профілактика карієсу та інших захворювань зубів у дітей. Вже два роки поспіль працює наш проект, розрахований на виховання дітей молодшого шкільного віку і дошкільнят. В цьому році дитячі стоматологи пішли в дитячі садки. Вони навчають дітей, як правильно чистити зуби, як правильно харчуватися, щоб зуби були здоровими, а також пропагандують здоровий спосіб життя, - зазначила директор департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова.

Мета заходу − привернення уваги громади до здорового способу життя та формування у підростаючого покоління основ догляду за своїм здоров’ям, невід’ємною частиною якого є догляд за порожниною рота.

Малятам в доступній формі розповіли про причини виникнення карієсу зубів, шкідливість зубного нальоту, навіщо потрібна зубні щітка та зубна паста, як ними користуватися, які продукти потрібно вживати для того, щоб зуби були міцними.

На спеціальному макеті зубів у збільшеному вигляді за допомогою великої зубної щітки дитячі стоматологи показали методику догляду за порожниною рота у дошкільному віці. Діти вивчили будову порожнини рота, розташування зубів людини, анатомічні особливості зубів. Дитячі стоматологи з радістю в ігровій формі відповідали дітям на запитання.

Загалом дитячі стоматологи відвідали 140 дитячих дошкільних навчальних закладів всіх районів м. Запоріжжя. Профілактичною роботою охоплено 8443 дитини.