Володимир Буряк: «У 2018 році будуть значно збільшені обсяги капремонтів доріг»

06.04.2018 13:55

З настанням сприятливих погодних умов у Запоріжжі стартував аварійний ремонт доріг. В першу чергу ліквідують ями на проблемних ділянках, які постраждали після зими. Ці ділянки не ремонтували багато років. Щоб не допустити подальшого руйнування дорожнього покриття необхідний терміновий ремонт. Однак ямковим ремонтом проблему не вирішити. Основна увага повинна приділятися середнім та капітальним ремонтам, які повинні початися якомога раніше. Така позиція міського голови Володимира Буряка. Саме тому одним з основних питань, які розглядалися в ході сьогоднішньої наради, був ремонт міських доріг.

У нараді, яка пройшла під керівництвом міського голови Володимира Буряка, взяли участь заступники міського голови, представники профільних департаментів, керівники комунальних підприємств, голови районних адміністрацій Запорізької міської ради.

- У нас заплановано відремонтувати терміновим ямковим ремонтом більше восьми тисяч квадратних метрів дорожнього покриття. Роботи вже стартували. Також важливо, що було прийнято принципове рішення про ремонт дорожнього покриття на греблі «Дніпрогесу» та вулиці Калібровій, - зазначив Володимир Буряк.

Запланований середній ремонт на вулиці Калібровій вже підходить до свого завершення. Нагадаємо, всього тут буде укладено шість тисяч квадратних метрів дорожнього покриття. На ряді ділянок, прилеглих до вулиці Калібрової, також буде виконаний ямковий ремонт на площі близько півтори тисячі квадратних метрів.

Міський голова нагадав, що в 2018 році будуть значно збільшені обсяги капітальних ремонтів. Всього такими чином заплановано відремонтувати близько 130 тисяч квадратних метрів доріг. Це в 1,8 раз більше, ніж в 2017 році. Не забудуть і про середній ремонт.

- Ми поступово переходимо до збільшення обсягів капітальних ремонтів міських магістралей, зменшуючи частку поточних ремонтів. Також продовжимо ремонт внутрішньокварталки, доріг приватного сектора, - сказав Володимир Буряк.

У 2018 році планується відремонтувати понад 130 тисяч квадратних метрів внутрішньоквартальних доріг, майже 35 тисяч квадратних метрів доріг приватного сектора.

За інформацією заступника міського голови Олексія Бородая, завершення торгів дасть можливість остаточно визначитися з черговістю ремонтів, термінами їх виконання. Однак уже зараз дорожникам є чим займатися. Це стосується не тільки доріг, але і тротуарів. До середини травня планується відремонтувати близько п'яти тисяч квадратних метрів тротуарів. Роботи по ремонту доріг вже розпочато в усіх районах.

Голови районних адміністрацій розповіли про хід ремонтів та найближчі плани. У кожному з районів заплановані аварійні ремонти дорожнього покриття. Це не тільки ямковий, а й середній ремонт, який можна виконувати в рамках передбаченого законодавством фінансування. Основні обсяги робіт почнуться після завершення всіх тендерних процедур.

Так в Олександрівському районі терміновий ямковий ремонт виконаний на площі понад 300 квадратних метрів, найближчим часом планується відремонтувати ще майже 500 квадратних метрів. За словами голови району Валерія Мостового, приступили вже і до середнього ремонту.

Йдуть роботи і в Заводському районі. Як розповів голова районної адміністрації Андрій Баєв, визначено переможця і вже наприкінці квітня в районі стартує ремонт внутрішньоквартальних доріг. Планується відремонтувати близько 17 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття.

- Завдання всім зрозуміле. Кошти в міському бюджеті закладено. Проблемних питань немає. Необхідно чітко і у встановлені терміни завершити тендерні процедури, щоб приступити до робіт не в липні, а вже зараз - в квітні, травні, - заявив Володимир Буряк.