У травні у Чемпіонаті світу з тайського боксу візьмуть участь 18 запорізьких спортсменів

12.04.2018 11:13

Право позмагатися з найсильнішими спортсменами світу запорізькі вихованці клубу тайського боксу «Cross» позашкільного навчального закладу «Комунарський районний центр молоді та школярів» вибороли на змаганнях у Харкові.

З 29 березня по 1 квітня поточного року у м. Харків відбувся черговий Чемпіонат України з тайського боксу. В ньому взяв участь 21 вихованець спортивного клубу тайського боксу «Cross» позашкільного навчального закладу «Комунарський районний центр молоді та школярів» Запорізької міської ради ( директор Михайло Хвастик). 

Спортсмени змагались в трьох розділах: Тай кік боксінг, К-1, Лоу-кік. Чимало спортсменів брали участь у декількох боях. Загалом на Чемпіонаті було проведено 84 поєдинки, з яких у 67 переможцями стали спортсмени СК «Cross». У підсумку змагань наші спортсмени здобули 39 золотих медалей, 9 срібних та 5 бронзових.

18 спортсменів СК «Cross» увійшли до збірної команди України на Чемпіонат світу, який відбудеться з 1 по 6 травня цього року.

З цієї нагоди спортсменів привітала директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк. Вона відзначила грамотами за вагомі досягнення в спорті тренерів і вихованців СК «Cross», а також, передала вітання від міського голови Володимира Буряка і побажала великих успіхів та примноження досягнень.

Спортивний клуб тайського боксу «Cross» з 2003 року подолав шлях від маленького тренувального залу - до невеликого спортивного клубу, від бажаючих придбати навички самооборони і підтримки фізичного стану - до чемпіонів світу, від діючого спортсмена до Заслуженого тренера України. Незмінним тренером СК "Cross" є Заслужений тренер України Максим Стадниченко.

За роки діяльності СК"Cross" було виховано 57 кандидатів у майстри спорту, 8 майстрів спорту, 2 майстри міжнародного класу. 12 колишніх вихованців СК "Cross" вже працюють педагогами-тренерами в інших навчальних закладах України.

Спортсмени СК"Cross" досягають високих результатів на змаганнях світового масштабу - Чемпіонатах Світу в Італії, Турції, Німеччині, Польші, Узбекистані, Росії, Португалії, Угорщині, Китаї, Таїланді.