Підприємці Комунарського району облаштували свої території фонтанами і зеленими насадженнями

12.04.2018 15:00

У Запоріжжі триває конкурс серед підприємців на краще утримання прилеглої території. Подібний захід в нашому місті проходить вперше. Його оголосив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк. Взяти участь можуть будь-які об'єкти господарювання різних форм власності, що розміщені на території обласного центру. Конкурс проходить з 1 березня по 27 квітня.

Серед учасників - підприємці Комунарського району. Заступник голови Комунарської районної адміністрації Запорізької міської ради Олександр Поздняков розповів про те, як проходить конкурс на даній території.

- У нашому районі подали заявки понад 30 підприємців. Мета цього конкурсу - благустрій території, наведення порядку біля своїх об'єктів. І це правильно, тому що, якщо кожен підприємець зробить біля себе порядок, місто буде краще, красивіше. А для підприємців, в свою чергу, цей конкурс - можливість заявити про себе потенційним клієнтам, - розповів Олександр Поздняков.

Учасники конкурсу в Комунарському районі облаштували прилеглу територію, встановили штучні водоспади і фонтани, висадили зелені насадження, встелили тротуар декоративною плиткою. Один з ресторанів-учасників працює в Комунарському районі більше 10 років. Як тільки дізналися про конкурс, вирішили взяти участь.

- Щороку намагаємося щось поліпшити на території поблизу себе, щоб людям тут було приємно обідати, вечеряти. Вирішили взяти участь в конкурсі, так як вважаємо, що це непогана можливість показати себе. Подібні конкурси стимулюють на нові ідеї та звершення, - розповідає власник ресторану Михайло Гиря.

Хто стане переможцем конкурсу - вирішить конкурсна комісія, яку очолює Володимир Буряк. До складу комісії також увійшли голови районних адміністрацій, представники інспекції з благоустрою, департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради. Учасників конкурсу будуть оцінювати за десятьма критеріями. Особливу увагу члени журі звернуть на зовнішній вигляд об'єкта, оформлення прилеглої території та вивіски, наявність зон відпочинку для дорослих і дітей, сервіс в закладі.

З Положенням про конкурс, умовами участі, переліком необхідних документів можна ознайомитися в районних адміністраціях та на офіційному сайті Запорізької міської ради http://zp.gov.ua/uk/documents/item/27008.