У Запоріжжі з 20 квітня починається ремонт дорожнього покриття на греблі ДніпроГЕС

13.04.2018 14:11

Сьогодні в Запоріжжі директор філії «Дніпровська ГЕС» ПАТ «Укргідропроект» Віктор Кучер дав прес-конференцію, під час якої розповів про найближчі плани щодо проведення ремонтних робіт на ДніпроГЕС. Реконструкція розпочнеться 20 квітня і триватиме 3 місяці. Рух на греблі буде обмежено.

В кінці березня поточного року на проїжджій частині плотини ДніпроГЕС здійснювався аварійний ямковий ремонт із залученням ресурсів КП "ЕЛУАШ". На черзі - комплекс ремонтних робіт, який потребує більше часу та особливої організації руху автотранспорту. Про плани ремонтних робіт розповів директор філії «Дніпровська ГЕС» ПАТ «Укргідропроект» Віктор Кучер.

- Настав період, коли нам необхідно продовжити роботи з реконструкції всього автодорожнього переїзду. У минулому, 2017 році, ми виконали в повному обсязі реконструкцію і ремонт металоконструкцій переходу через шлюз. Залишилося виконати роботи по ремонту деформаційних швів - це елементи, які є сполученням двох рухомих частин і вони необхідні для того, щоб система працювала. У нас на автодорозі знаходиться 12 деформаційних швів. Роботи плануємо розпочати 20 квітня. Їх проведення вимагає обмеження руху. У години пік буде реверсна система. Це стосується ділянки, яка йде через шлюз. Там відрізок дороги протяжністю 300 метрів. Рух буде здійснюватися по трьох смугах. Дві смуги руху будуть відкриті вранці у бік Лівого берега і ввечері в сторону Бородинського мікрорайону, - розповів Віктор Кучер.

Під час проведення робіт, на греблі будуть виставлені спеціальні дорожні знаки та встановлено цілодобове чергування патрульної поліції.

Керівництво ДніпроГЕСу просить запорожців з розумінням поставитися до проведення планових ремонтних робіт, дотримуватися вагових характеристик (навантаження на вісь авто не більше 30 тон) і швидкісного режиму - 40 км / год.