Діти, що потребують особливої уваги, підкорили штучну скелю

17.04.2018 10:30

Вихованці міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відвідали скеледром. За думкою фахівців із соціальної справи, такі заходи - це не лише цікавий досуг, але й ефективний інструмент у роботі з дітьми, які потребують особливої уваги.

Спеціалісти міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Запорізької міської ради організували для дітей із опікунських родин, сімей учасників АТО та сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, спортивно-розважальний захід – відвідання скалодрому.

Спеціалісти центру разом з дітьми створили команди і змагалися – хто спритніший та зможе долізти до самої верхівки. П'ятнадцять дітей, долаючи страх та невпевненість, за допомогою страхувальних тросів, добиралися до найвищої точки штучної скелі. Після цього діти відпочивали, граючи у настільний футбол.

Діти отримали позитивні емоції, нові враження, а втома була приємною. Вони змогли відчути себе справжніми героями, яким під силу будь-яка перешкода. Це вселило в них почуття впевненості у собі, деяким допомогло позбутися внутрішніх комплексів, скутості та завоювати повагу однолітків.