У Запоріжжі апробували двошарове фрезерування доріг. За вимогую Володимира Буряка ремонтні роботи виконують цілодобово

17.07.2017 13:15

З минулого тижня в Запоріжжі стартували масштабні роботи по середньому ремонту доріг. За дорученням міського голови Володимира Буряка дорожники приступили до ремонту відразу ж після підписання договору профільним департаментом.

Сьогодні, 17 липня, Володимир Буряк провів виїзну нараду безпосередньо на об'єкті - ділянці дороги по проспекту Соборному (від вулиці Української до Фортечний), проконтролював хід виконання робіт. Тут комунальники вже укладають асфальтобетонне покриття.

- У цьому році обсяги робіт по середньому ремонту доріг збільшені фактично в три рази в порівнянні з минулим. Всього буде відремонтовано 310 тис. кв. м. Також поставлено вимогу до виконавця КП «ЕЛУАШ» щодо якості проведення робіт. Вперше застосовуються нові технології і матеріали. Асфальтобетон більш високої якості дозволить прослужити дорогам довше. На перехрестях виконується двошарове фрезерування старого дорожнього покриття, відповідно щільність асфальтобетону буде більше. Це дозволить уникнути проблеми виникнення напливів при гальмуванні транспорту, - зазначив Володимир Буряк.

Роботи виконуються цілодобово. У ніч робочі КП «ЕЛУАШ» виконують основні обсяги - за допомогою спецтехніки знімають старе дорожнє покриття, укладають асфальтобетон. У день ведеться підготовка. Роботи організовані таким чином, щоб доставити мінімум незручностей для городян і уникнути транспортного колапсу в години пік.

Міський голова акцентував увагу і на важливості застосування комплексного підходу при ремонті доріг. До ладу приводять і так звані кишені. Увагу приділяють також тротуарним зонам. На ділянці середнього ремонту дороги по проспекту Соборному (від вул. Української до вул. Фортечний) по обидва боки буде виконаний ремонт пішохідної зони із застосуванням тротуарної плитки.

Дорожники приступили до ремонту і другої важливого для обласного центру ділянки по проспекту Соборному (від вул. 12 Квітня до вул. Південноукраїнської). Тут буде відремонтовано близько 50 тис. кв. м асфальтобетонного покриття. Наступні в графіку дороги по вулиці Скворцова, Космічній, Чарівній, Верхній, Набережній магістралі.

Паралельно в Запоріжжі виконуються ремонти доріг приватного сектору, а також доріг у дворах житлових будинків.

У Дніпровському районі сьогодні роботи по внутрішньоквартальних ремонтам проїжджої частини ведуться за двома адресами - вулиці Мурманська, 3, Ладозька, 24. Начальник КП «ЕЛУАШ» Дмитро Пархоменко зазначив, що на сьогодні в цілому по місту виконано 85% від плану ремонту внутрішньоквартальних доріг на 2017 рік. Загальний обсяг робіт за цим напрямком понад 70 тис. кв. м (близько 100 адрес).

- Принциповим є питання комплексного підходу у благоустрої міських дворів. Якщо виконується ремонт внутрішньоквартальної дороги, то перед комунальними службами ставиться завдання щодо приведення у порядок всієї території двору. Таким чином, поетапно і поквартально вдасться благоустроїти внутрішньодворові території в усьому місті, - підкреслив міський голова Володимир Буряк.