З початку року на 80 вулицях Запоріжжя з’явилося сучасне зовнішнє освітлення

18.07.2017 15:15

Освітленню вулиць і дворів обласного центру міська влада приділяє окрему увагу.

З 2016 року виконується реконструкція старої системи освітлення, яка почала виходити з ладу. По багатьох об'єктах старі світильники давали погану освітленість, або взагалі вже не працювали. Фахівці КП «Запоріжміськсвітло» виконують відновлювальні роботи і технічно модернізують систему, забезпечуючи 100% освітлення вулиць у вечірній час.

Ще один напрямок - це будівництво мереж зовнішнього освітлення, там, де світильників ніколи не було. Переважно роботи виконуються на внутрішньодворових територіях та у приватному секторі.

Для освітлення вулиць і дворів обласного центру використовуються сучасні світлодіодні світильники. Вони економічні та при меншому споживанні електроенергії дають більше світла. Термін їх експлуатації становить 10-15 років. До того ж нові світильники не мають потреби в постійному обслуговуванні, а це додаткова економія людських і матеріальних ресурсів.

За даними КП «Запоріжміськсвітло» у 2017 році заплановано будівництво сучасної системи зовнішнього освітлення по 126 об'єктам. На сьогодні роботи вже виконані на 80 з них. Всього встановлено 922 нових світлодіодних світильників. Тепер запоріжцям світліше, затишніше і безпечніше ходити цими вулицями та дворами.

Ще на 34 вулицях обласного центру буде виконана реконструкція мереж зовнішнього освітлення. На сьогодні вуличне освітлення відновлено по 5 таких об'єктах - це вулиці Кустанайська з виходом на вул. Горобинова, Крилова, Єднання, Чарівна від вул. Полякова до вул. Бочарова (тротуарна зона), від парку Металургів (ТП-73) до площі Енергетиків (ТП-74). По цих адресах було виконано монтаж 50 нових світлодіодних світильників.

Роботи тривають.