Володимир Буряк знову відклав питання підвищення тарифів на вивезення сміття

19.04.2018 11:42

У міськвиконкомі обговорили ситуацію з вивезенням сміття в Запоріжжі. Також розглядалися пропозиції компанії «Вельтум-Запоріжжя» про підвищення тарифів на вивезення ТПВ. Нараду з цього питання провів міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Представники компанії «Вельтум-Запоріжжя» повідомили, що проблеми з вивезенням сміття дійсно є. Однак для цього є і об'єктивні причини. Серед них стан техніки, яка часто вимагає ремонту, брак контейнерів, які необхідно закуповувати. У підприємства є плани по оренді і придбанню додаткових сміттєвозів, сміттєвих контейнерів. Однак це складно зробити при діючому тарифі, який потребує коригування. За інформацією підприємства, це пов'язано зі зростанням цін на паливо, запасні частини і так далі.

- Економічні причини для зростання тарифу є. Цього ніхто не заперечує. У вас є плани розвитку, проблеми, які потребують вирішення. Однак це не означає, що їх необхідно вирішувати виключно за рахунок тарифу. Спочатку покажіть роботу, поліпшення ситуації з вивезенням сміття. Термін вам на це - місяць. Після цього можна буде знову поговорити про зміну тарифів. Якщо люди побачать, що сміття своєчасно вивозиться, то тоді готові будуть платити за обґрунтованим тарифом. Підкреслю, можливе підвищення повинно бути економічно обґрунтованим, і ні на копійку більше, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова також нагадав, що «Вельтум-Запоріжжя» повинен максимально використовувати власні внутрішні резерви. Один з них - укладання договорів з підприємцями, які ведуть господарську діяльність, але при цьому не оплачують вивіз сміття. Наприклад, в Олександрівському районі відповідні договори укладені для близько 400 подібних об'єктів з тисячі.

- Усім зрозуміло, що сміття при цьому викидається в контейнери, які стоять у дворах житлових будинків. В результаті відбувається переповнення контейнерів, які не розраховані на додаткові обсяги ТПВ. Необхідно активізувати укладення договорів з підприємцями, щоб не перекладати ці витрати на плечі мешканців. Можливо, що це дозволить мінімізувати і пропоноване вами підвищення тарифів, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що це повинна бути спільна робота підприємства, районних адміністрацій, інспекції з благоустрою міської ради.