Запорізьку молодь готують до сімейного життя

19.04.2018 12:30

Сьогодні у Запоріжжі на базі ПК «Орбіта» відбувся міський семінар-тренінг під назвою «Сім'я. Пологи. Майбутнє.». Він спрямований на підтримку сімейної політики в обласному центрі та має на меті психологічно-емоційну, мотиваційно-ціннісну підготовку подружжя до пологів і сімейного життя з маленькою дитиною.

Взяти участь у заході були запрошені усі бажаючі вагітні жінки та молоді подружжя, які готуються стати батьками. Афіші заходу були розміщені у місцях, які найчастіше відвідують майбутні матусі - жіночі консультації, пологові будинки, приватні медичні центри.

Організатором заходу виступив відділ по роботі з сім'єю управління по роботі з молоддю та сім'єю департаменту спорту, сім'ї та молоді міської ради.

- Такий захід у Запоріжжі відбувається другий рік поспіль. Його проводить команда професійних фахівців у складі представників соціальної та медичної сфери, фонду страхування. Крім того, ми пропонуємо нашим парам взяти участь у майстер-класах: як чоловік може допомогти своїй дружині в момент пологів. А також майстер-клас з йога-терапії для вагітних, - розповіла заступник начальника по роботі з молоддю та сім’єю - начальник відділу по роботі з сім’єю департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Яна Міскєєва.

У програмі заходу - надання майбутнім батькам інформації щодо державних соціальних виплат і пільг при народженні дитини, виплати лікарняних по вагітності та пологах, юридична консультація з безоплатної правової допомоги, проведення майстер-класів з питань «сімейних пологів» та йоги.