У Запоріжжі триває весняне прибирання

19.04.2018 14:00

У всіх районах обласного центру киплять роботи - комунальники наводять чистоту і порядок на вулицях, дорогах, тротуарах, у парках і скверах обласного центру. Сьогодні в Олександрівському районі силами КП «ЕЛУАШ» прибрана від відсіву і сміття ще одна вулиця.

Весняне прибирання у самому розпалі. Зимова негода в цьому році затягнулася, і ще в кінці березня комунальні служби розчищали місто від снігу. Розпогодилося – одразу ж приступили до збирання сміття та відсіву, яким оброблялися дороги та тротуари. Роботи ведуться третій тиждень. Комунальники працюють щодня, без вихідних. Прибирають вручну, також використовують підмітально-прибиральну спецтехніку.

Сьогодні в Олександрівському районі силами КП «ЕЛУАШ» приводяться у належний стан тротуари по вулиці Дніпровській.

- Прибираємо територію району – дороги і закріплені за підприємством тротуари - від сміття і відсіву, що залишився після зими. П'ять пріоритетних вулиць району прибрані. Це вулиці Українська, Шкільна, Набережна магістраль, проспект Соборний, в тому числі і вулиця Дніпровська, на якій сьогодні ведуться роботи. Спочатку ділянки обробляються за допомогою поливомийної машини, щоб не було пилу. Потім робочі підмітають вручну, збирають сміття і відсів в купи. Все це вивозиться на полігон ТПВ, - розповів майстер ДЕУ№3 КП «ЕЛУАШ» Олександрівського району Ігор Назаренко.

Обсяги робіт великі. У зимову негоду для обробки доріг і тротуарів Олександрівського району було використано близько 4 тис. т антиожеледних матеріалів. У день під час прибирання «елуашівці» вивозять на полігон ТПВ близько 25-30 т сміття та відсіву.

- Далі приступаємо до прибирання вулиць другої черги – Олександрівської, Гоголя та інших. Також у благоустрої району до Дня довкілля взяли участь майже 77 підприємств, більше 4 тис. людей - це і підприємства, організації, ОСББ, установи системи освіти, комунальні підприємства. Ведеться комплексне прибирання - подвыр'я, парки, сквери, вулиці, дороги. На закріплених територіях працюють комунальні підприємства «ЕЛУАШ», «Зеленбуд», «Водоканал», концерн «Міські тепломережі», - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Свій внесок у чистоту рідного міста можуть зробити і запоріжці - не розкидаючи сміття на вулицях, а також взявши безпосередню участь у прибиранні. У сквері Піонерів 21 квітня заплановано проведення районного суботника.