Студенти Заводського району Запоріжжя вийшли на суботник

19.04.2018 16:15

Студенти Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти вийшли на прибирання в Заводському районі. Працювали на перетині вулиць Аматорської і Фільтрової. Даний захід - ініціатива учнівського самоврядування. Прибирання приурочили до Дня довкілля, який цього року припадає на суботу 21 квітня.

У суботнику взяли участь 60 учнів різних спеціальностей, серед яких майбутні зварювальники, електрики, повари-кондитери, лаборанти хімічного аналізу. Більша частина присутніх - жителі Заводського району.

Цю територію обрали не випадково. Тут ще кілька років тому стояли будинки барачного типу. Після їх знесення територія пустує. Накопичилось торішнє листя і побутове сміття. Голова Заводської районної адміністрації Запорізької міської ради Андрій Баєв підкреслив - порожню ділянку потрібно зробити доглянутою. Спільно з місцевими жителями тут планують створити невеликий сквер з освітленням, лавками і тротуарами.

- Всі райони потребують дбайливого до себе ставлення. А дбайливе ставлення - це не тільки робота комунальних служб, а й особисте ставлення кожного місцевого жителя. Велике спасибі студентам за їх чуйність і не байдужість. Зараз головне завдання - привести територію в належний санітарний стан, а далі - ми працюємо з громадськими організаціями, з місцевими жителями, щоб створити тут гарний, доглянутий сквер. У нас є такі інструменти, як громадський бюджет, конкурс соціальних ініціатив «Ми - це місто». За допомогою цих проектів, я сподіваюся, вдасться втілити задумане, - розповів Андрій Баєв.

Найближчим часом в Заводському районі планують також прибрати території Маркусової балки і пляжну зону річки Дніпро.