Громадський бюджет 2018: запоріжців запрошують подавати проекти

20.04.2018 11:20

З 1 травня починається прийом проектів на участь у Громадському бюджеті 2018. Проекти, які отримають найбільшу підтримку городян, будуть реалізовані у наступному році.

З 1 по 31 травня у Запоріжжі приймають проекти для участі в Громадському бюджеті 2018. Подати проект необхідно онлайн на сайті «Громадський бюджет м. Запоріжжя» та принести заповнені бланки із всіма додатками та зібраними підписами до управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради за адресою: пр. Соборний, 206, І поверх, каб. 114.

Прийом заявок здійснюється у робочий час:

  • пн – чт: 9:00–18:00;
  • пт: 9:00–16:45;
  • перерва: 13:00–13:45.

Ініціативи, які запоріжці бажають реалізувати за рахунок коштів з міського бюджету, повинні відповідати таким умовам:

  • мати підтримку: малий – не менше 200 осіб (крім автора проекту), великий – не менше 300 осіб (крім автора проекту);
  • не суперечити діючому законодавству;
  • знаходитися в межах компетенції Запорізької міської ради та її виконавчих органів;
  • не носити фрагментарний характер, тобто проект має бути завершеним та його результат – придатним для використання (об’єкт – введеним в експлуатацію);
  • місце реалізації проекту є місцем загального користування без обмеження вільного доступу членів територіальної громади.

Більш детально з вимогами до проектів можна ознайомитись на офіційному сайті Запорізької міської ради у розділі «Громадський бюджет». Перед подачею проекту на участь у громадському бюджеті необхідно обов'язково ознайомитись з Положенням про Громадський бюджет у місті Запоріжжі.

Відбір проектів буде проводити Координаційна рада з питань Громадської бюджету. Загальна сума «Громадського бюджету» в 2018 році складає 10 млн грн.

Нагадаємо, міський проект «Громадський бюджет» реалізується в Запоріжжі з 2016 року. У 2018 році на сесії міської ради депутати прийняли зміни до положення про громадський бюджет, які вдосконалюють механізми реалізації громадських ініціатив.