Володимир Буряк: «Запоріжжя придбає 12 трамваїв. Триває оновлення комунального транспорту»

20.04.2018 11:28

Питання розвитку громадського транспорту в Запоріжжі сьогодні в черговий раз розглядалися на засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради. Серед них придбання трамваїв, автобусів великої місткості, відкриття нового маршруту громадського транспорту, які будуть обслуговувати великі автобуси. Про це повідомив міський голова Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що в 2018 році програма «Запорізький трамвай» реалізується за трьома напрямками. Це збирання трамваїв на базі «Запоріжелектротрансу», капітальний ремонт вагонів, що вичерпали термін експлуатації, а також придбання додаткових трамваїв.

Новинкою цього року є придбання дванадцяти капітально відремонтованих трамваїв, які раніше експлуатувалися в країнах ЄС. Вагони пройшли повну модернізацію: новий кузов, вдосконалені візки. Вони обладнані енергозберігаючою транзисторною системою управління тяговим двигуном. У них сучасний пасажирський салон, є електронне інформаційне табло і так далі.

- Ціна одного вагона трохи більше двох мільйонів гривень. За такі гроші це дуже гідні машини, які прослужать ще багато років. Це дозволить нам продовжити оновлення рухомого складу, - сказав Володимир Буряк.

На закупівлю 12 трамваїв з міського бюджету планується виділити понад 27 мільйонів гривень. Члени виконавчого комітету підтримали винесення відповідного проекту рішення на найближчу сесію. Тепер слово за депутатами.