У Запоріжжі відкриють ще один маршрут, який будуть обслуговувати великі автобуси

20.04.2018 11:33

У Запоріжжі відкриють автобусний маршрут №59 «Набережна магістраль - вул. Чумаченка», який з'єднає Комунарський район з центром міста. Таке рішення було прийняте сьогодні на засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Міський голова Володимир Буряк повідомив, що в місті триває створення парку комунальних автобусів великої місткості. Вони вже працюють на трьох маршрутах - №17, №18, №72. Нагадаємо, в минулому році місто придбало 35 великих автобусів, в 2016 році - 10.

Частина з цих автобусів, в разі перемоги «Запоріжелектротрансу» в конкурсі, зможе працювати на маршруті №59. Виконком підтримав сьогодні відкриття цього маршруту, який обслуговуватимуть автобуси на 80-100 місць. Наступний крок - оголошення конкурсу.

- Уже дано старт процедурі фінансового лізингу для придбання додаткових автобусів великої місткості. Підкреслю, якби бізнес міг самостійно вирішити проблему оновлення рухомого складу, то ми б не витрачали на це кошти бюджету. Поки такої можливості у бізнесу немає, доводитися купувати автобуси за гроші бюджету міста, щоб поліпшити роботу громадського транспорту у Запоріжжі, - сказав Володимир Буряк.

Зазначимо, у цьому році Запоріжжя планує придбати 12 автобусів на умовах фінансового лізингу.