У Шевченківському районі Запоріжжя ведуться активні роботи з прибирання території

20.04.2018 12:00

За інформацією районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району, на території району продовжують наводити лад. Активно прибирають прилеглу територію підприємства, установи, організації району.

Так, з 16 по 18 квітня присвятили свої заходи Міжнародному Дню довкілля та Всесвітньому Дню Землі студенти Запорізького авіаційного коледжу. Вони за ініціативою органів студентського самоврядування на прилеглій території до навчального закладу прибирали листя, створювали нові клумби, очищували палісадники, обрізали дерева.

Приведенням до належного санітарного стану прилеглої території займався і колектив Комунальної установи «Запорізьке обласне бюро судово-медичної експертизи» Запорізької обласної ради. Працівники установи прибирали сухе листя та гілки, висаджували квіти, наносили вапнякову розмітку.

На КП «НВК «Іскра» стартували масштабні роботи по прибиранню заводської і прилеглої території. Щодня працівники дільниці озеленення адміністративно-господарського відділу проводять прибирання сміття (на сьогодні вже вивезено п'ять вантажівок), упорядковують заводські клумби (обрізають дерева, чагарники, готують ґрунт до висаджування рослин). Для якісного і швидкого проведення робіт на підприємстві виділено необхідну спеціалізовану техніку, залучені профільні фахівці.

- До ґрунтовного прибирання території ми приступили ще в березні, погода дозволила. Намагаємося впорядкувати й озеленити кожен куточок підприємства, зробити його красивим. До цього ж за нами закріплена чимала частина вулиці Магістральна, на якій ми власними силами підтримуємо порядок, - зазначила начальник адміністративно - господарського відділу підприємства Ольга Смирнова.

Як зазначив голова Шевченківської райадміністрації Федір Маєр, жителі району все більш активну участь беруть у весняних суботниках.

- Це вселяє оптимізм, адже лише гуртом ми зможемо навести лад у своєму спільному домі. Цієї суботи до загальної справи прибирання долучиться і колектив районної адміністрації. Службовці прибиратимуть сквер по вулиці Бочарова. Ми запрошуємо усіх небайдужих шевченківців приєднуватись до цих робіт, - розповів голова районної адміністрації ЗМР по Шевченківському району Федір Маєр.