У Запоріжжі юні екологи перезентували свої проекти

20.04.2018 14:10

Сьогодні у Запоріжжі відбулась VІ Міська учнівська екологічна конференція «Екологічні ініціативи: проблеми, позиція, пропозиції».

Захід відбувся на базі Запорізької загальноосвітньої школи № 20, організатори - департамент освіти і науки Запорізької міської ради та науково-методичний центр департаменту. Основна мета - створити умови для підтримки екологічних ініціатив серед учнів, формувати екологічну компетентність та екологічну культуру підростаючого покоління, а також  підтримати творчу та дослідницьку діяльність школярів у природоохоронній сфері.

У конференції взяли участь учні 8-11 класів закладів середньої освіти - переможці та дипломанти конкурсу «Екологічні ініціативи» міського екологічного проекту «Екологічний вектор» у номінації «Екопроект».

- Вже шостий рік поспіль у Запоріжжі проходить міська екологічна учнівська конференція. Це підсумок міського екологічного проекту «Екологічний вектор». За підсумками конференції учасники будуть нагороджені призами та дипломами департаменту освіти і науки Запорізької міської ради. Екологічна освіта і екологічне виховання - у Запоріжжі один із пріоритетних напрямків освітньо-виховної роботи. Формування екологічної освіти підростаючої молоді – це підґрунтя формування екологічної свідомості нашого суспільства, - розповіла методист науково-методичного центру департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Тетяна Круть.

В ході роботи конференції учасники не лише ознайомили присутніх зі змістом своїх екологічних проектів, а й пропонували певні практичні ідеї щодо вирішення зазначених екологічних питань. В межах конференції групою юних екологів школи №20 було проведено майстер-клас з енергоаудиту шкільної будівлі. Колектив учнів та вчителів цього закладу стали учасниками Всеукраїнських проектів «Школа енергії» та «Енергоефективні школи: нова генерація».