У Запоріжжі стартував сезон фонтанів

20.04.2018 15:50

Щорічно в кінці квітня в обласному центрі починають працювати міські фонтани. Всього їх налічується 38. Круглий рік за справністю фонтанів стежать фахівці КП «Титан». Велика частина фонтанів вже запущені і радують городян своєю красою.

Щорічно в кінці квітня в Запоріжжі розпочинається сезон фонтанів. Першими в цьому році почали працювати фонтани на площі Поляка. Виконані всі необхідні технологічні роботи і на конструкціях по бульвару Шевченка. З сьогоднішнього дня городяни і гості міста вже можуть помилуватися їхньою красою.

- Протягом тижня запускали фонтани по бульвару Шевченка, їх кілька - «каскад ДСС», «Спарені», «Серця», також «Альпінарій» та «Годинник». Перед цим встановлювали насоси, мили і фарбували чаші фонтанів, - розповів бригадир слюсарів КП «Титан» Володимир Білий.

Всього у місті функціонують 38 фонтанів. На черзі до запуску фонтан по вулиці Парковий Бульвар. Наступного тижня «титанівці» включать фонтан у Заводському районі. Також озера у парку Перемоги і ландшафтному парку Вознесенівський прикрасять плаваючі конструкції, які створять особливий затишок місцям відпочинку.

- До 26 квітня за доброю традицією, у День пам'яті Чорнобильської трагедії, буде запущений «фонтан Життя» на площі Маяковського. І останнім на площі Фестивальній. Забезпечують роботу фонтанів більше 45 насосів. За зимовий період виконувався ремонт обладнання. Тепер завдання підтримувати їх робочий стан. Щоранку фахівці оглядають конструкції, щоб в них не було сміття, прибирають прибудинкові території біля них. У сезон фонтани працюють щодня з 10 ранку до 10 вечора, - зазначила директор КП «Титан» Лариса Іщенко.

Фонтани на площах Поляка і Маяковського обладнані підсвіткою, яка включається у вечірній час.

Фахівці КП «Титан» відзначають, що з душею виконують свою роботу, щоб з фонтанами місто було красивішим і затишнішим, городяни могли милуватися їх красою. І тому просять дбайливо ставитися до конструкцій - не ламати їх і не експериментувати з порошками. Адже це виводить з ладу дорогі насоси і зупиняє роботу фонтанів.