Сотні запоріжців взяли активну участь у підготовці до фестивалю «Zaporizhzhia Jazzy 2018»

21.04.2018 14:10

Вже наступними вихідними в обласному центрі відбудеться перший Міжнародний фестиваль «Zaporizhzhia Jazzy 2018». Місце його проведення обрано в одному із затишних і мальовничих місць Запоріжжя - парку Металургів імені Віталія Сацького (майданчик біля планетарію). Щоб жителям і гостям міста тут було комфортно відпочивати і насолоджуватися музикою, територію впорядковують. Сьогодні тут відбувся масштабний суботник.

Сьогодні у День довкілля у парк Металургів імені Віталія Сацького прийшли сотні людей, щоб привести територію у порядок. Через тиждень сюди з'їдуться учасники та гості фестивалю атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018». Організатори заходу очікують, що його відвідають близько 10 тисяч людей.

А тому приготування ґрунтовні. Активні запоріжці і партнери заходу відгукнулися і спільними зусиллями з музикою, позитивним настроєм, озброївшись необхідним інвентарем, приводили територію у порядок. Сприяла гарному настрою сонячна погода і передчуття майбутнього свята.

- Сьогодні сотні городян, об'єднавшись, вийшли навести порядок у своєму рідному місті. Обрана мальовнича локація для проведення майбутнього фестивалю, яка була трохи забута. Тут оглядовий майданчик на ДніпроГЕС, острів Хортиця. Міська влада планує і далі тут розвивати багато івентів, заходів, фестивалів. Це місце знову стане улюбленим і популярним серед городян, - підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Сьогодні учасники великого генерального прибирання у парку підмітали, фарбували лавочки, урни, приводили у порядок розташовані поблизу дитячі майданчики, виконували необхідні ремонтні роботи. Також були висаджені дерева.

- Вирішили привести у порядок спільними зусиллями всього міста цей майданчик. Беруть участь всі бажаючі. Працівники міськвиконкому, а також партнери фестивалю: ПАТ «Запоріжсталь» і корпорація «Світанок». Прийшовши на фестиваль, всі побачать, як перевтілився цей майданчик. Буде багато цікавих локацій. Основна сцена розміститися біля костровища, закрита сцена - в залі. Поруч розташується фестиваль вуличної їжі. Працюватимуть дитяча зона, майстер-класи сувенірів. З 25 квітня приступаємо до монтажу сцени, - розповів в.о. директора департаменту культури і туризму міської ради Сергій Білов.

Нагадаємо, що міжнародний фестиваль «Zaporizhzhia Jazzy 2018» відбудеться в наступні вихідні 28 і 29 квітня.

Усі подробиці заходу на офіційному сайті фестивалю jazzy.city