Напередодні Дня Перемоги запорізькі ветерани отримують грошову допомогу

24.04.2018 09:30

Для ветеранів війни продовжуються виплати разової грошової допомоги до 5 травня. В місті Запоріжжі у 2018 році мають право на отримання такої допомоги понад 24 тисяч осіб. Станом на 20 квітня 2018 р. отримали грошову допомогу більше 14 тис. осіб на суму 16 млн грн.

Виплати разової грошової допомоги проводяться у таких розмірах:

№ п/п

Категорія ветеранів

Група інвалідності

Розмір допомоги (грн)

1

Особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин.

I

3685

II

3265

III

2845

2

Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків.

 

-

1265

3

Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

 

-

3685

4

Членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге.

 

-

630

5

Учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога.

 

-

525