Марафон атмосферної музики та гарного настрою: фестиваль «Zaporizhzhia Jazzy 2018» готується зустрічати зірок і тисячі відвідувачів

23.04.2018 15:41

Через кілька днів у Запоріжжі стартує справжнє свято атмосферної музики - фестиваль «Zaporizhzhia Jazzy 2018». Городяни та гості обласного центру зможуть почути виступи відомих українських музикантів, також гостей з Франції і США. Жива атмосферна музика, різноманітні тематичні локації, зони для дозвілля дітей, майстер-класи та ще безліч сюрпризів готують організатори.

Вперше у Запоріжжі відбудеться фестиваль атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018». Захід стартує вже цими вихідними. Протягом двох днів - 28 і 29 квітня - у парку Металургів імені Віталія Сацького виступлять відомі українські та зарубіжні музиканти. Ведуться останні приготування. Минулими вихідними був організований масштабний суботник, територія приведена у порядок. Через кілька днів розпочнеться монтаж головної сцени, яка розміститися на майданчику перед Палацом дитячої та юнацької творчості.

Сьогодні в міськвиконкомі відбулася прес-конференція, присвячена питанням проведення фестивалю. Організатори та партнери детально розповіли про сам захід, його гостей і те, які саме сюрпризи очікують відвідувачів.

- Вже багато людей з інших міст виявили бажання приїхати на фестиваль. Запоріжжя одне з тих міст, якому цікаве культурне наповнення. Тут проживає багато талановитих людей і тих, хто цікавляться мистецтвом, музикою. Визначено мальовниче і затишне місце проведення фестивалю з видом на Дніпро і острів Хортиця. Міська влада і далі буде насичувати подієвий календар Запоріжжя фестивалями. У теплі весняні дні його відкриває «Zaporizhzhia Jazzy 2018». Безліч локацій, дві сцени, оглядовий майданчик, фестиваль їжі - комфортно і цікаво буде як дорослим, так і дітям. Це буде такий сімейний великий дводенний марафон музики та хорошого настрою, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Протягом двох днів в Запоріжжі виступлять популярні артисти: Pianoбой з камерним оркестром, групи MARU ( у склад якої входять музиканти груп Океан Ельзи, Бумбокс и Kiev City Big Band), Pur: pur, брас-бенд Drum & Tuba Band. Також в програмі заходу учасники найбільшого в світі фестивалю SZIGET - група Atomic Simao, DZ`OB, New Brain Trio, група O, Atomic Simao, Madjah's, тріо Ільі Алабужева Feat, Dark Side Trio, Laura Marti. Заплановані виступи однієї з кращих джазових піаністок України Наталії Лебедєвої, фіналістки проекту «Голос Країни» Агати Вільчик, Антона Коршунова з аудіо-візуальним овердаб-проектом «віртуальний Вагіф».

- У Запоріжжі виступлять зарубіжні виконавці – легендарний французький музикант Алан Делоталь, який зіграє концертну програму разом з Муніципальним джазовим оркестром, також музикант з США, номінанти премії Греммі - Сет Глієр. Фестиваль атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018» проходить під патронатом міського голови Володимира Буряка. Партнерами фестивалю виступили ПАТ «Запоріжсталь», корпорація «Світанок», - розповів виконуючий обов'язки директора департаменту культури і туризму міської ради Сергій Білов.

Вхід на фестиваль безкоштовний.

Всі подробиці заходу на офіційному сайті фестивалю jazzy.city