В Олександрівському районі відновлюють лавочки та урни, пошкоджені вандалами

24.04.2018 13:00

В Олександрівському районі тривають роботи з благоустрою. Вулиці, дороги, парки, сквери приводяться у порядок. Виконується озеленення. Крім робіт спрямованих на розвиток району, доводиться відновлювати або ж замінювати лавочки і урни, пошкоджені вандалами.

В Олександрівському районі в 2016-2017 роках для комфорту його мешканців, підтримки території в чистоті та порядку були встановлені близько 150 нових лавок і приблизно така ж кількість урн.  Частина з них була зруйнована. Від рук вандалів постраждали і стали непридатними 30 урн і 10 лавок, які були розбиті або спалені. Сьогодні в сквері на площі Свободи (у «Вічного вогню») велися роботи з установки нових урн.

- Продовжуємо приводити місто у порядок. Проведено тендер, укладені договори на обслуговування малих архітектурних форм з підрядною організацією. Багато лавок і урн, встановлених в 20116-17 роках, пошкодили вандали. Найближчий місяць-півтора відновимо малі архітектурні форми - лавочки, урни, які були зіпсовані або спалені. Також вчора відремонтували підпірну стінку У сквері Транспортному. Хочеться звернутися до жителів, щоб любили рідне місто і не руйнували те, що робиться для його розвитку і комфорту всіх, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Паралельно у сквері тривають роботи з озеленення. Сьогодні робітники КРБП «Зеленбуд» облаштовували клумби у «Вічного вогню».

- Ми готуємо клумби для посадки квітів до травневих свят - 8 та 9 травня. Зараз прополюємо бур'ян, розрівнюємо грунт. Напередодні святкових дат приступимо до посадки квітів, - розповіла робочий зеленого будівництва КРБП «Зеленбуд» Оксана Кривчун.

Валерій Мостовий зазначив, що від рук вандалів також страждають дитячі та спортивні майданчики. Найближчим часом буде проведено тендер на утримання цих об'єктів - ремонт і приведення в порядок, після чого одразу розпочнуться роботи.