Про запорізький фестиваль «Zaporizhzhia Jazzy 2018» тепер знають і у Львові

24.04.2018 14:35

На фестиваль атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018» з'їдуться учасники і гості з різних куточків України, а також із зарубіжжя. Організатори фестивалю активно просувають його, запрошуючи до Запоріжжя поціновувачів музики і не тільки. Тепер про фестиваль знають і у Львові.

Львів підтримав запорожців на старті масштабного культурного проекту - фестивалю атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018». На вулицях Львова розміщена соціальна реклама фестивалю «Zaporizhzhia Jazzy 2018». Львів'ян, які знаються на джазі, запрошують відвідати Запоріжжя і послухати атмосферну музику в одній з найкрасивіших локацій міста.

Нагадаємо, що цими вихідними - 28 і 29 квітня - вперше в Запоріжжі відбудеться фестиваль атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018».

Запоріжці і гості міста зможуть почути сучасну музику самих різних напрямків. Хедлайнер фестивалю - Pianoбой. Спеціальний гість - французький музикант Алан Делоталь, який зіграє концертну програму разом з Муніципальним джазовим оркестром. На фестивалі виступлять музиканти з США, номінанти премії Греммі - Сет Глієр.

У другий день фестивалю, 29 квітня, на головній сцені виступлять одразу кілька оригінальних і яскравих українських груп.

Одна з них - інді-поп група з Харкова Pur: Pur. Колектив брав участь в ряді популярних фестивалів - «ВДИХ», «Мамакабо», «Джаз-Коктебель», «Гоголь-фест», «Садиба-джаз». Вихід групи запланований на 17:30.

Ще один гість другого дня - група MARU, яка не має аналогів в Україні. У їхніх виступах гармонійно поєднуються акустична гітара, контрабас, клавіші, барабан і жіночий вокал, створюючи особливу атмосферу. Пісні звучать англійською та українською мовами. Насолодитися концертом MARU можна буде з 20:30.

Підготовлений сюрприз для шанувальників електро-попа. В рамках фестивалю в Запоріжжі з 16:00 розпочнеться виступ Групи [О]. Колектив є новим українським електро-попом з грайливими текстами, ритмічними і експериментальними ритмами.

І це далеко не всі сюрпризи, які готуються в рамках фестивалю атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018». Нагадаємо, що він буде проходити протягом двох днів - 28 та 29 квітня - в парку Металургів імені Віталія Сацького на майданчику біля міського Палацу дитячої та юнацької творчості.

Всі подробиці заходу на офіційному сайті фестивалю jazzy.city