Запорізькі освітяни беруть активну участь у грантових програмах

24.04.2018 15:47

Сьогодні у Запорізькій міській раді відбулась нарада, під час якої були підведені підсумки грантової діяльності в галузі освіти за 2017 рік. Всього на участь в грантових програмах було подано 237 заявок. Із них перемогли 45 проектів. Завдяки цьому в освітню систему міста залучено понад 9, 6 млн грн позабюджетних коштів.

Минулого року вперше департаментом освіти і науки Запорізької міської ради було ініційовано новий проект підвищення ефективності грантової діяльності в галузі освіти. З метою навчання освітян основам фандрейзингу засновано «Академію проектного менеджменту», навчальні тренінги якої успішно пройшли близько 200 педагогічних працівників з різних закладів освіти Запоріжжя.

Як результат - заклади освіти отримали численні гранти на впровадження інновацій, посилення матеріально-технічної бази, опанування сучасними технологіями в галузі освіти. За результатами грантової діяльності налагоджено співпрацю з Міністерствами закордонних справ Естонії, Японії, США, Канади; Дитячим Фондом ООН/ЮНІСЕФ, Klitschko Foundation, Канадським фондом місцевих ініціатив. Отримано 3 стипендії з вивчення англійської мови від Посольства США. Отримано безкоштовний енергоаудит від програми USAID.

За плідну працю освітянам подякував заступник міського голови Валерій Еделєв.

- Сьогодні в момент, коли у нас серйозний дефіцит місцевого бюджету, коли коштів на все не вистачає, звичайно ж, на одне з перших місць виходить робота з грантами. Робота з грантами, важлива для всіх напрямків роботи виконкому. Підвівши підсумки за минулий рік, ми прийшли до висновку, що саме департамент освіти відпрацював в цьому напрямку набагато краще, ніж всі інші департаменти і управління. Перелік грантів, які отримав департамент, вражає. Досить велика сума - 9,6 млн грн прямих надходжень на різні освітні програми. Ті люди, які в цьому напрямку працювали, гідні найвищих оцінок. Я дав протокольне доручення, щоб департамент освіти передав досвід іншим департаментам в цьому напрямку. Я впевнений, що цей досвід, який був напрацьований в минулому році, буде успішно застосований іншими департаментами, - сказав Валерій Еделєв.

Під час заходу за результативну участь у грантових програмах представників галузі освіти було нагороджено грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради та дипломами департаменту освіти та науки Запорізької міської ради.