У Шевченківському районі пройшла зустріч з ліквідаторами та інвалідами-чорнобильцями

25.04.2018 15:40

Напередодні 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи в Шевченківській районній адміністрації пройшла зустріч з ліквідаторами наслідків на Чорнобильській АЕС.

Голова районної адміністрації Федір Маєр щиро подякував присутнім за сміливість і відвагу при виконанні людського подвигу під час ліквідації наслідків найбільшої світової ядерної катастрофи - аварії на Чорнобильській атомній станції, побажав усім присутнім здоров'я та оптимізму.

Голова громадського об'єднання «Союз ветеранів та інвалідів Чорнобиля» Шевченківського району Валерій Стегній відзначив керівництво районної адміністрації за постійну підтримку організації, розуміння її потреб.

Ліквідатори ядерної катастрофи нагадали, що в результаті вибуху 4-го чорнобильського реактора в атмосферу потрапило близько 190 тонн радіоактивних речовин. Аварія забрала десятки тисяч людських життів, ще сотні тисяч зазнали сильного опромінення і втратили здоров'я.

За активну громадську позицію активістам громадського об'єднання «Союз ветеранів та інвалідів Чорнобиля» Шевченківського району Леоніду Ващенку, Людмилі Гарник, Миколі Зиміну і Василю Храмкову були вручені цінні подарунки.