Ініціативи для розвитку міста: у Запоріжжі стартує Громадський бюджет 2018

25.04.2018 14:00

З 1 травня стартує прийом проектів на участь у Громадському бюджеті 2018. Ініціативи, які отримають найбільшу підтримку городян, будуть реалізовані у наступному році.

З 1 по 31 травня у Запоріжжі приймають проекти для участі в Громадському бюджеті 2018. Подати проект необхідно онлайн на сайті «Громадський бюджет м. Запоріжжя» та принести заповнені бланки із всіма додатками та зібраними підписами до управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради за адресою: пр. Соборний, 206, І поверх, каб. 114. Прийом заявок здійснюється у робочий час: пн – чт: 9:00–18:00; пт: 9:00–16:45; перерва: 13:00–13:45.

Як розповіла голова Координаційної ради з питань Громадського бюджету Катерина Акула, головна мета проекту - разом з мешканцями зробити Запоріжжя цікавішим, привабливішим. Як приклад Катерина Акула назвала Алею Випускників у парку Трудової слави – один з реалізованих проектів. Сьогодні тут із задоволенням гуляють та фотографуються городяни.

- Ми чекаємо нових ідей, нових проектів. Від запоріжців залежить, яким буде наше місто. Хочу нагадати, що подача заявок стартує з 1 травня. До заяви необхідно додати зібрані підписи. Всі бланки заяв та підписних листів можна скачати на офіційному сайті Запорізької міської ради у розділі «Суспільство» - «Громадський бюджет». Запрошую всіх запоріжців долучитися до цієї ініціативи та подавати свої проекти, - підкреслила Катерина Акула.

Більш детально з вимогами до проектів можна ознайомитись на офіційному сайті Запорізької міської ради у розділі «Громадський бюджет». Перед подачею проекту на участь у громадському бюджеті, необхідно обов'язково ознайомитись з Положенням про Громадський бюджет у місті Запоріжжі. Відбір проектів буде проводити Координаційна рада з питань Громадської бюджету.

Начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Володимир Головешко відзначив,що сума на реалізацію громадських ініціатив була збільшена до 10 млн. грн. Крім того, з року в рік росте кількість громадян, які подають проекти та голосують за них. У 2016 році у Громадському бюджеті взяли участь більше 200 тисяч запоріжців.

- У Запоріжжі третій рік поспіль стартує така ініціатива, як Громадський Бюджет. Це один із спільних проектів містян і міської влади, який здатен змінити не лише вигляд Запоріжжя, а й відношення до нього мешканців і гостей. Громадський бюджет дає запоріжцям гарну можливість взяти безпосередню участь в управлінні містом і його бюджетом, та реалізувати цікаві, незвичні проекти, - розповів Володимир Головешко.

Як відзначила директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк, Громадський бюджет - гарна платформа, в якій яскраво проявляється співпраця батьківської учнівської громадськості та академічної спільноти. Це підтверджує досвід навчальних закладів, які брали участь у проекті.

- Громадський бюджет надає гарну можливість не лише реалізувати гарні ініціативи на користь учнів, а й створює умови для спілкування, порозуміння між усіма учасниками освітнього процесу , позитивного мікроклімату у навчальних закладах. Проекти, які пропонують навчальні та позашкільні заклади, мають різноплановий характер. Це і облаштування спортивних майданчиків, благоустрій території, проекти енергоменеджменту, співпраця з міжнародними організаціями, використання альтернативних видів енергії тощо, - зазначила Юлія Погребняк.

Нагадаємо, міський проект «Громадський бюджет» реалізується в Запоріжжі з 2016 року. У 2017 році було реалізовано 21 проект-переможець, у 2018 будуть втілені 33 проекти. У 2018 році були прийняті зміни до положення про громадський бюджет, які вдосконалюють механізми реалізації громадських ініціатив.