Дачний сезону 2018: у Запоріжжі запустили катери й автобуси до садово-городніх ділянок

26.04.2018 10:15

Сьогодні, 26 квітня, в Запоріжжі розпочали роботу маршрути для перевезення пасажирів до садово-городніх ділянок. Від порту до дач вирушили перші катери і автобуси.

Перевезення пасажирів річковим транспортом забезпечує ДП «Адміністрація річкових портів». Як розповів начальник Середньодніпровського представництва ДП «Адміністрація річкових портів» Павло Власенко, для дачників надали два теплоходи, які курсуватимуть 4 дні на тиждень. Теплоходи пройшли всю необхідну підготовку, на причалі були розставлені причальні понтони.

- Традиційно в квітні в Запоріжжі стартує навігація річкового транспорту. Графік руху такий же, як і в минулому році. Велика частина пасажирів - пенсіонери, для них проїзд безкоштовний, - розповів Павло Власенко.

Також сьогодні, о 6:40 відправився перший автобус від Річкового порту до зупинки Лози. Автобуси надало КП «Запоріжелектротранс». Також були організовані додаткові тролейбусні та автобусні маршрути для підвезення пасажирів до зупинки «Річковий порт».

- Сьогодні, за планом починається річкова навігація до садово-городніх ділянок. Проведена велика підготовча робота - один з причальних понтонів був капітально відремонтований. Паралельно були випущені на маршрути до дач автобуси. Проїзд на автобусах безкоштовний для всіх пасажирів. На катерах - для городян пільгових категорій, - розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення і зв'язку Запорізької міської ради Олександ Власюк. 

З графіком руху катерів і автобусів можна ознайомитися на офіційному сайті Запорізької міської ради та у прикріпленому файлі.