Володимир Буряк: Підготовчі роботи з реалізації проекту будівництва нового пасажирського терміналу в аеропорту виходять на фінальну стадію

19.07.2017 11:35

Запорізький аеропорт стрімко розвивається. Головний показник цього - постійне зростання пасажиропотоку, відкриття нових рейсів. Однак термінал аеропорту далекий від ідеалу. Реалізація проекту з будівництва нового пасажирського терміналу на сьогодні для міської влади є пріоритетним проектом.

Сьогодні в ході засідання виконкому міської ради міський голова Володимир Буряк повідомив членам виконкому, що підготовчі роботи з початку будівництва пасажирського терміналу в запорізькому аеропорту виходять на фінальну стадію.

Проект будівництва нового терміналу отримав позитивну експертну оцінку. Затверджено кошторис. Через систему «ProZorro» КП «Запорізький аеропорт» оголошено конкурс на генерального підрядника для виконання робіт. Паралельно проходить процес узгодження проекту і отримання дозволу на будівництво в Кабінеті Міністрів України. Переговори з урядом міський голова проводить особисто.

В рамках проекту буде побудований новий пасажирський термінал, який відповідає всім необхідним стандартам і, перш за все, комфортний для пасажирів - запорожців і гостей міста. Заплановано виконати цілий комплекс робіт - від заміни інженерних мереж до облаштування привокзальної площі.

- 2017 можна назвати роком запорізького аеропорту. Відремонтовано злітно-посадкова смуга, зараз йдуть масштабні роботи по ремонту дороги, яка веде до аеропорту. Незабаром почнемо будувати новий термінал. Адже мова йде не тільки про комфорт для пасажирів, а також про інвестиційну привабливість всього міста. Аеропорт - це повітряні ворота Запоріжжя, і по ньому про нас судять в Україні, в усьому світі. Ми підійшли комплексно до вирішення всіх інфраструктурних питань, щоб на виході отримати головний результат - сучасний аеропорт для сучасного міста, - зазначив Володимир Буряк.

За попередньою інформацією, роботи з будівництва нового терміналу стартують восени.