Володимир Буряк зустрівся з Послом ЄС в Україні

26.04.2018 12:01

Сьогодні в міськвиконкомі відбулася офіційна зустріч міського голови Володимира Буряка з Послом Європейського союзу в Україні, Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюгом Мінгареллі.

Посол Європейського союзу в Україні Хюг Мінгареллі зазначив, що вперше в Запоріжжі, але йому сподобалося місто. Головна мета приїзду - обговорити можливості співпраці в реалізації програм, які ЄС підтримує в Україні. Це проекти, що стосуються децентралізації, енергозбереження та енергоефективності, професійно-технічної освіти, допомоги переселенцям, культурного обміну.

Міський голова Володимир Буряк повідомив, що Запоріжжя сьогодні реалізує великі міські проекти. Один із прикладів - початок будівництва сучасного пасажирського терміналу в Міжнародному аеропорту «Запоріжжя». У подальших планах - будівництво нової злітно-посадкової смуги, нового вантажного терміналу.

У місті також активно займаються оновленням комунального громадського транспорту, розроблений ряд інвестиційних енергозберігаючих програм, розпочато складання запорізьких трамваїв.

- У реалізації всіх цих проектів ми рухаємося за двома напрямками. Перший - використання коштів бюджету розвитку, другий - співробітництво з міжнародними фінансовими інститутами, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що Запоріжжя продовжує опрацьовувати з ЄБРР, Європейським інвестиційним банком можливість фінансування проектів термомодернізації бюджетних будівель, житлових будинків, закупівлі рухомого складу для громадського транспорту.

- Велике спасибі за таку детальну інформацію про ситуацію в місті. Радий, що ви працюєте над будівництвом нового пасажирського терміналу. Тим самим ви відкриваєте Запоріжжя для Європи через оновлення аеропорту, - заявив Хюг Мінгареллі.

Посол Європейського Союзу в Україні підкреслив, що представництво ЄС готове до співпраці з Запоріжжям, в тому числі і в реалізації спільних проектів.