У 2018 році в Запоріжжі сучасна система освітлення з'явиться ще на 40 вулицях

26.04.2018 17:20

В обласному центрі третій рік реалізується масштабна програма з освітлення вулиць, дворів, територій приватного сектору. За два попередні роки сучасна система зовнішнього освітлення з'явилася на більш ніж 240 об'єктах. Багато з цих вулиць раніше взагалі ніколи не освітлювалися. Робота в даному напрямку триває. В ході сьогоднішньої сесії міської ради депутати проголосували за зміни до програми, включивши ще декілька об'єктів.

До Програми розвитку інфраструктури та благоустрою Запоріжжя на 2018-2020 роки внесено зміни. Передбачено будівництво мереж зовнішнього освітлення території по вул. Кутузова, 16-20 - пров. Таврійський. На даній ділянці вуличне освітлення було відсутнє.

Також буде виконано будівництво мереж по вулиці Городній. По вулиці Сімейній (від вул. Бронева до вул. Олександра Вишнівського) реконструюють вже існуючі мережі зовнішнього освітлення, які знаходяться у поганому технічному стані та виходять зі строю. На ці роботи передбачено 446,211 тис. грн.

В цілому у планах КП «Запоріжміськсвітло» з освітлення вулиць, дворів, територій приватного сектору у 2018 році реконструювати мережі по 17 об'єктам, і виконати будівництво ще по 22 вулицям, де системи зовнішнього освітлення ніколи не було. Будуть встановлені  416 електроопор, 1579 сучасних світильників, прокладено 32 км проводу СІП.