В рамках фестивалю «Zaporizhzhia Jazzy 2018» Запоріжжя відвідав Ален Делоталь

26.04.2018 17:30

Французький джазовий музикант і громадський діяч Ален Делоталь провів творчу зустріч зі студентами Запорізької дитячої музичної школи №2. Взяти участь могли також учні, викладачі та керівники всіх шкіл естетичного виховання міста.

Зустріч пройшла в рамках майбутнього Міжнародного фестивалю атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018», який ініціював міський голова Запоріжжя Володимир Буряк після торішнього знайомства з музикантом Аленом Делоталем. Фестиваль пройде під патронатом міського голови.

Сьогодні студенти музичних навчальних закладів міста підготували для гостя із Франції концерт, в якому прозвучали відомі джазові твори у виконанні ансамблів "Джаз-академія" школи мистецтв №3, "Jazz-Time" музичної школи №2, оркестру духових інструментів музичної школи №1 та солістів - учнів і викладачів шкіл естетичного виховання. "Родзинка" концерту - джазова композиція у виконанні оркестру народних інструментів музичної школи №2.

- Для мене це вже п'ятий візит в Україну і третій - в Запоріжжя. Сьогодні я тут на запрошення міського голови Володимира Буряка. Я дуже радий можливості знову приїхати до вас в гості. Проведення фестивалю «Zaporizhzhia Jazzy» це хороша ініціатива, прекрасний подарунок для жителів міста. Радий, що я причетний до такої масштабної події. Я підготував багато музичних сюрпризів для відвідувачів даного фестивалю, - розповів Ален Делоталь.

Французький джазовий музикант виступає з духовою гармонікою, він бажаний гість на численних фестивалях в Європі. На Запорізькому фестивалі Ален Делоталь має намір зіграти з музикантами міського джаз-клубу, планує виконати як класичні джазові твори, так і авторські.