Фінансування ремонтів житлового фонду планують збільшити за результатами першого півріччя

26.04.2018 17:42

Сьогодні проходить двадцять восьма сесія Запорізької міської ради. До порядку денного включено понад шістдесят питань. Сесія відновила свою роботу після обговорення низки проблемних питань за участю керівників депутатських фракцій. В результаті вдалося досягти компромісу в частині включення до порядку денного і подальшого розгляду низки проектів рішень.

Міський голова Володимир Буряк повідомив про ряд пріоритетних питань, які планується затвердити на сесії. Серед них рішення про виділення коштів на придбання пересувної екологічної лабораторії на умовах співфінансування обласного і міського бюджетів.

- Планується також затвердити Порядок проведення капремонтів житлового фонду на умовах співфінансування. Це пілотний для нашого міста проект, який передбачає спільне фінансування ремонтів міським бюджетом і мешканцями, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова також повідомив про перспективи збільшення фінансування ремонтів житлового фонду з бюджету міста в поточному році. Це дійсно необхідно. Однак зараз бюджет Запоріжжя продовжує залишатися дефіцитним. Для вирішення цієї проблеми планується залучити кредитні кошти, буде продовжена робота над збільшенням доходів бюджету міста.

До питання про збільшення фінансування капремонтів планується повернутися за результатами виконання бюджету Запоріжжя в першому півріччі 2018 року, з урахуванням надходження додаткових доходів.