Сьогодні у Запоріжжі відбувся обласний етап IV Всеукраїнського форуму Взаємодії та розвитку

27.04.2018 13:30

«Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку» з 2015 року - це щорічний, всеукраїнський проект в рамках масштабного екологічного руху «Let’s do it, Ukraine!», що відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Цього року форум проходить з метою покращення екологічної ситуації в Україні та сприяння реалізації національної стратегії поводження з відходами, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді.

Організатором форуму є громадська організація«Let’s do it, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It! World». Серед основних завдань форуму організатори називають – популяризацію екологічних проектів, створення необхідних умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді, підвищення обізнаності молоді щодо важливості волонтерської діяльності, обмін досвідом у реалізації кращих національних та зарубіжних волонтерських практик, створення комунікативної платформи для налагодження співробітництва між владою та громадськістю у галузі реалізації соціально-значущих проектів.

Під час відкриття обласного етапу форуму у Запоріжжі координатор «Всесвітнього дня прибирання в Україні» Артур Маліновський розповів про діяльність і основні проектах Всеукраїнської громадської організації «Let’s do it, Ukraine!»

- Наша організація минулого року на акцію «Зробимо Україну чистою разом» вивела по всій Україні 1 млн 100 тис людей. Ця акція стала потужним поштовхом до змін, до впровадження культури чистоти серед українців. 15 вересня 2018 року відбудеться масштабна акція, у якій візьмуть участь 380 млн людей зі 150 країн світу для того, щоб прибрати місця, де вони живуть. Завдання акції - аби в ній взяли участь 5% населення землі. Акція пройде від Нової Зеландії і закінчиться на Гавайських островах. Активну громадську діяльність ми розпочали два роки тому, сьогодні ми маємо 12 громадських проектів. Один з них – шкільний марафон з роздільного збору сміття. Перший пілотний проект стартував у Миколаєві і триває 2 роки. Суть така: школи збирають сміття і віддають його на переробку. Цей проект показує, як можна заробляти на смітті. Сміття – це величезний ресурс. І ті кошти, які заробляють школи, а одна Миколаївська школа щомісяця заробляє від 5 до 10 тис грн, йдуть на розвиток шкільних ініціатив. Це надзвичайно важливо, коли школярі стають соціально активними. Ми сподіваємось, що цей досвід буде впроваджено і в інших містах України, - сказав Артур Маліновський.

Обласні етапи IV Всеукраїнського форуму Взаємодії та розвитку проходять в усіх регіонах України.