Володимир Буряк: «Фестиваль«Zaporizhzhia Jazzy 2018» - подія для міста»

27.04.2018 14:50

Міський голова Володимир Буряк зустрівся з Аланом Делоталем, Почесним членом Асоціації мерів Франції, музикантом. Відзначимо, що француз 19 років, з 1989 по 2008 рік, був мером муніципалітету Ксірокур. З 1992 по 2008 рік він був членом комітету директорів Асоціації мерів Франції.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що радий бачити французького музиканта в Запоріжжі, тим більше, напередодні проведення в нашому місті міжнародного джазового фестивалю.

- Фестиваль «Zaporizhzhia Jazzy 2018» - подія для міста. Вже завтра о 16:00 відбудеться його відкриття. Упевнений, що погода нам не завадить. Сподіваюся, що фестиваль не стане одиничною подією, буде проводитися і надалі, - сказав Володимир Буряк.

Алан Делоталь підкреслив, що для нього велика честь виступати в Запоріжжі разом із запорізькими музикантами. Французький гість також висловив надію, що Запоріжжя і далі буде продовжувати розвивати культурне співробітництво з іншими країнами, проводити подібні фестивалі.

- Під час нашої минулої зустрічі обговорювалася можливість реалізації проектів в сфері культури. Можна сказати, що це вже принесло результат. Мені приємно взяти участь у такому масштабному фестивалі. Проведення міжнародних музичних фестивалів - один із способів залучити до міста більше іноземних гостей, які дізнаються про Запоріжжя, - заявив Алан Делоталь.

Музикант також розповів про свої враження від зустрічі з юними музикантами, вихованцями шкіл естетичного виховання Запоріжжя, високо оцінивши рівень їх виконавської майстерності.

Також учасники зустрічі обговорили можливі перспективи співпраці в інших сферах, зокрема Запоріжжя та Нансі. Ще один перспективний проект - співпраця між навчальними закладами.

Перша зустріч Володимира Буряка і Алана Делоталя відбулася в жовтні 2017 року. Головною темою обговорення стала можливість реалізації в Запоріжжі проектів в сфері культури. Зокрема міський голова Володимир Буряк висловив ідею проведення в нашому місті джазового фестивалю. Зі свого боку Алан Делоталь повідомив, що готовий взяти участь у подібному заході, приїхавши до Запоріжжя в черговий раз.

В результаті цього року в Запоріжжі вирішили провести Міжнародний фестиваль атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018», який проходить під патронатом міського голови Володимира Буряка.

Більш детально про фестиваль можна дізнатися, перейшовши за цим посиланням.