В рамках фестивалю «Zaporizhzhia Jazzy» Запоріжжя відвідало американське тріо Сета Глієра

27.04.2018 16:45

Музиканти американського тріо Сета Глієра провели творчу зустріч зі студентами Запорізької дитячої музичної школи №8. Взяти участь могли також учні, викладачі та керівники всіх шкіл естетичного виховання міста.

Зустріч пройшла в рамках майбутнього Міжнародного фестивалю атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy», який ініціював міський голова Запоріжжя Володимир Буряк. Фестиваль пройде під патронатом міського голови.

- Напередодні джазового фестивалю у нас на цьому тижні безліч цікавих зустрічей. Ми разом з американським посольством привезли відоме тріо Сета Глієра. Це люди зі світовим ім'ям. Упевнений, дітям буде цікаво познайомитися з такими яскравими особистостями. Та й нашим дітям є чим здивувати закордонних гостей, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Сьогодні американські гості підготували для запорізьких студентів невеличкий концерт. Після цього юні запорізькі музиканти виступили з тріо на одній сцені.

- Я вперше в Україні і в перші в Запоріжжі. Але думаю, ми знайдемо спільну мову з місцевими жителями, адже музика - це універсальна мова. Ми тут, щоб виконувати свою музику. Також я сподіваюся почути ваші національні мелодії. Радий, що ми запрошені і будемо брати участь у вашому масштабному фестивалі, - розповів вокаліст тріо Сет Глієр.

Тріо Сета Глієра складається з гітари, саксофона і клавішних. Не дивлячись на молодий вік групи, вони вже досить досвідчені музиканти. Так, Сет Глієр, співак, автор пісень, продюсер і мультиінструменталіст щороку дає більше 250 живих концертів. Його другий альбом «The Next Right Thing» отримав високі оцінки критиків і був висунутий на премію «Grammy».

Амерікарське тріо виступить з авторськими піснями на фестивалі «Zaporizhzhia Jazzy», що відбудеться 28-29 квітня у Запоріжжі.