Перший фестиваль атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018» стартував у Запоріжжі

28.04.2018 14:07

У Запоріжжі проходить одна з найяскравіших подій квітня - фестиваль атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018». Вже починають роботу різні тематичні локації, музиканти розігріваються перед основними виступами. День сьогодні обіцяє бути насиченим і цікавим для всіх відвідувачів фестивалю незалежно від віку - для дорослих, молоді, дітей. Організатори підготували безліч сюрпризів і запрошують на захід всіх, хто ще не встиг приєднатися до головної культурної події весни.

У парку Металургів імені Віталія Сацького сьогодні багатолюдно і панує атмосфера справжнього весняного свята. Дан старт фестивалю атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018». Захід проходить під патронатом міського голови Володимира Буряка. Партнери фестивалю:  комбінат «Запоріжсталь», корпорація «Рассвет», телеканал  TV5 та готель «Хортиця Палас».

Для Запоріжжя це перший фестиваль такого масштабу. Тут можна насолодитися музикою, помилуватися з оглядового майданчика мальовничими пейзажами Дніпра та острова Хортиця, покуштувати смачної їжі від кращих рестораторів міста, взяти участь у різноманітних майстер-класах. Весело проводять час тут і маленькі запорожці на спеціально відведеній зоні розваг для дітей.

З 12:00 розпочала роботу сама апетитна локація - food zone фестивалю вуличної їжі «Пікнік на Райдузі».

З 13:00 розгорнули роботу і інші локації.

Відвідувачі свята атмосферної музики фотографуються на пам'ять на фоні логотипу фестивалю - двометрових літер «JAZZY».

На закритій сцені Міського палацу дитячої та юнацької творчості розпочали виступати юні дарування. Тут у рамках «Zaporizhzhia Jazzy 2018» відбувається програма «В джазі тільки діти». Її учасники - вихованці музичних шкіл міста та позашкільних установ і гуртків. Підготовлено більше 20 яскравих номерів.

Далі за програмою на головній відкритій сцені (майданчик біля планетарію) виступ запрошених колективів. Це відомі українські і зарубіжні музиканти.

З 15:00 почне виступ французький джазмен Ален Делоталь. Музикант прибув до Запоріжжя на особисте запрошення міського голови Володимира Буряка.

Далі за програмою фестивалю виступи американських музикантів, номінтів премії Греммі - тріо Сета Глієра, груп Atomic Simao, Drum and Tuba band.

Хедлайнером першого дня фестивалю стане група «Pianoбой». Вихід музикантів на головну сцену фестивалю запланований на 20:00.