Другий день «Zaporizhzhia Jazzy 2018»: атмосферна музика та танцмайданчик під відкритим небом

29.04.2018 16:53

У Запоріжжі триває фестиваль атмосферної музики «Zaporizhzhia Jazzy 2018». Люди почали підтягуватися до місця подій вже з 12 години. З цього часу починає роботу ряд локацій. Вже стартували виступи на головній і закритій камерній сценах фестивалю.

Перший день фестивалю «Zaporizhzhia Jazzy 2018» показав, що захід дійсно став головною подією весни для Запоріжжя. Яскраво, феєрично пройшли виступи відомих українських та зарубіжних музикантів. Під час концертної програми на майданчику парку Металургів імені Віталія Сацького (біля планетарію) біля головної сцени фестивалю було не проштовхнутися. В одному місці зібралися тисячі запорожців і гостей міста, щоб провести захоплюючі вихідні та насолодитися атмосферною музикою.

Сьогоднішня програма не менш насичена. Продовжують роботу локації, в тому числі food zone фестивалю вуличної їжі «Пікнік на Райдузі», зона розваг для дітей, проходять майстер-класи. Люди приходять помилуватися мальовничими краєвидами Дніпра, ДніпроГЕСу, острова Хортиця зі спеціально облаштованого оглядового майданчика. На території парку розміщені тематичні фотозони, де всі бажаючі можуть сфотографуватися на пам'ять про захід.

На головну сцену вийшла група «О». Насолоджуються музикою дорослі і діти, влаштувавши танці на імпровізованому майданчику. Далі виступи гуртів PUR: PUR, NEW BRAIN TRIO, MARU.

- Фестиваль перевершив всі очікування. Крутий лайн-ап музикантів на головній і закритій камерній сценах фестивалю. Вчорашній виступ юних талантів - вихованців позашкільних творчих установ - пройшов на висоті. Зал був заповнений, багатьом ніде було присісти. Багатьом відвідувачам запам'ятався феєричний виступ хедлайнеру вчорашнього дня - групи «Pianoбой». Сьогодні очікується яскравий вихід групи MARU, яка не встигла виступити ще в більшій частині міст України. У Запоріжжі колектив вперше. Найсильніший склад музикантів з гуртів «Океан Ельзи», «Бумбокс», а також чудовий голос вокалістки, - зазначив виконуючий обов'язки директора департаменту культури і туризму міської ради Сергій Білов.

Стартували паралельно виступи на закритій камерній сцені Міського палацу дитячої та юнацької творчості. У програмі - Дует Лебедєвої, Тріо Іллі Аллабужева, група DZ'OB, колектив DARK SIDE TRIO.

Вечір обіцяє бути цікавим. Організатори запрошують до парку Металургів імені Віталія Сацкого всіх, хто ще не встиг відвідати фестиваль.

Нагадаємо, що фестиваль проходить під патронатом міського голови Володимира Буряка. Його організатором є департамент культури і туризму міської ради. Партнери фестивалю: комбінат «Запоріжсталь», корпорація «Світанок», телеканал TV5 і готель «Хортиця Палас».